Postify Postcards ger roligare vykort

Postify Postcards är ett svenskt företag som vill göra det lätt att skicka riktiga vykort med bilderna från din mobiltelefon, Facebook eller datorn. Idén lockar eftersom vi alla får alldeles för lite rolig post. I dag släpper de en ny version av sin Facebook-app.

Det ska direkt sägas att Postify inte är först med idén. Förutom utländska appar finns en tjänst från Posten som heter Riktiga Vykort och Apple har sin app Cards. Men Postify paketerar sin tjänst på ett eget sätt.

Dels kan du skicka vykort i A6-format, men du kan också använda dina Instagram-bilder och då blir det kvadratiska kort som dimper ner i mottagarens brevlåda. Men där andra riktar sig till privatpersoner söker Postify också företag och föreningar. Det går att använda tjänsten från deras sajt, via en app på Facebook och snart via en egen app i mobilen.

Fredrik Schöön har tagit sig till 99mac redaktionen för att visa upp appen, som snart är redo att lanseras.

– Vi kan hjälpa företag och föreningar att engagera sina kunder. Tanken är att ett företag bjuder sina kunder på tjänsten mot att de får en yta på baksidan för sin logga och ett budskap, säger Fredrik Schöön, en av Postifys grundare.

Han visar upp ett exempel där framsidan är en bild med människor som åker karusell. På baksidan finns några rader meddelande och mottagarens adress, precis som på vanliga vykort. Längst ner finns lite information från nöjesparken.

Här är ett annat exempel på hur ett vykort skulle kunna se ut. Texten till mormor har 99mac helt hittat på.

– Tjänsten fungerar också för hjälporganisationer och föreningar. De kan sälja vykort genom Postify där en del av pengarna går till exempelvis välgörande ändamål.

Det viktiga menar Fredrik Schöön är att det ska gå snabbt att skicka iväg vykortet. Om du var på middag i går hos vänner och tog några bilder, ska du på några minuter dagen efter kunna få iväg ett tack-kort som dyker upp i vännernas brevlåda ett par dagar senare.

– Vi samarbetar med tryckerier i hela världen just för att få ner leveranstiden. Vår tjänst ska vara global från dag ett.

Appen är enkel att använda, men innehåller ändå många funktioner. Det går att redigera bilderna lite och texten på baksidan kan man byta storlek och färg på. Adresserna går att spara så de finns lättillgängliga till nästa gång. Vykorten betalar man med sitt kreditkort. Det går också att förköpa frimärken i appen och om man köper paket med flera så blir det billigare. Från företag och föreningar kan man få sponsrade frimärken.

Postify Postcards består av tre anställda, själva appen utvecklas av ett partnerbolag. De har hållit på med tjänsten sedan början av året och tanken är att tjänsten Postify Postcard ska lanseras nu snart och appen någon vecka senare. Den kommer att fungera med IOS till att börja med.

– Det har främst varit en tidsfråga. Vi börjar med IOS och får se hur det går. Att bli klara till julen har varit ett viktigt mål.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Bakom tredje luckan i Geeks Julkalender döljer sig en ATX-låda från Fractal Design och Venturi-fläktar till lågpris.

Denna veckan är poddstudion spekulationernas högborg. Amanda, Jakob och Andreas pratar om ett kommande mystiskt möte hos Apple, Iphone 8-rykten och julen som närmar sig.

En berömd regissör hälsar god jul för en svensk klädkedjas räkning, i veckans fredagsvideo.

Apple ska med hjälp av drönare försöka göra en bättre kartapp än rivalen Google.

Sköna toner hör julen till, och 99-redaktionen bjuder på två finfina spellistor med den allra mest juliga musiken.

Andra luckan i Geeks Julkalender är öppnad, och här hittar vi tjusiga hörluar från Bose. 700 kronor rabatt är inte fel, men du kan också vinna dem.