Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tre miljoner iPad och iPad mini sålda första helgen

Apple skriver i ett pressmeddelande att de under veckoslutet sålde tre miljoner exemplar av fjärde generationens iPad och nya iPad mini.

Det var i fredags som Apple började sälja wifi-versionerna av iPad mini och fjärde generationens iPad i 34 länder runt om i världen, varav vårt land var ett. Det är betydligt fler länder än de tio länder som tredje generationens iPad lanserades i. Det är även första gången som vi i Sverige kunnat köpa en iPad på premiärdagen.

Apple anger som vanligt inte hur mycket som såldes av respektive modell i sitt pressmeddelande, så det är svårt att dra någon slutsats om exakt hur framgångsrik den nya mindre iPaden är. Det är överhuvudtaget svårt att dra några slutsatser då ett okänt antal kunder hellre väntar in de modeller som stödjer mobildata.

Helgens siffror går inte heller att jämföra rakt av med lanseringen av tredje generationens iPad i mars detta år då Apple sålde tre miljoner exemplar i tio länder. Den gången lanserades både wifi- och 3G-varianterna samtidigt. Idag avslöjade Apple att de sålde en och en halv miljon exemplar av wifi-versionen vid lanseringen i mars, vilket kanske är en fingervisning om hur många som är beredda att betala extra för att få mobildata i sin iPad.

Än så länge är det alltså bara wifi-varianterna som säljs av de nya modellerna och Apple vill inte uppge exakta datum för när varianterna med stöd för 3G och lte släpps. I pressmeddelandet står det att dessa modeller kommer "inom några få veckor i USA" och till "många fler länder senare i år". Med så pass luddiga formuleringar kan det misstänkas att produktionen av dessa modeller av någon anledning inte går som planerat. I svenska Apple Store står det fortfarande "slutet av november" som leveransdatum för iPad mini med 3G/lte-stöd men det återstår att se om detta verkligen kommer att ske.

I ett uttalande säger Apples vd Tim Cook att de i princip sålt slut på iPad mini under helgen. Apple har levererat många av förhandsbeställningarna men en del kunder väntar fortfarande på sina leveranser senare under månaden. Än så länge är alltså efterfrågan större än tillgången.

Det ska bli intressant att följa försäljningen av iPad under den för Apple så viktiga julhandeln. En och annan iPad mini kan tänkas dyka upp under granen runt om i hemmen. Hur bra iPad mini är i praktiken kan ni läsa mer om i vårt test.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.