Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple dröjer till slutet av november med nya iTunes

Den elfte versionen av iTunes blir försenad till slutet av november. Versionen skulle ha släppts i oktober från början.

Apple behöver lite längre tid än planerat för att få klart iTunes 11, rapporter Cnet. Den nya versionen har nya funktioner och ny design. Under ett event förra månaden visades programmet upp. Då sades det att versionen skulle vara klar i oktober. Men oktober är snart slut och iTunes 11 är inte klart.

– Nya iTunes tar längre tid än vi förväntat oss och vi vill ta lite extra tid för att få det rätt. Vi ser fram emot att få släppa den här nya versionen med sitt dramatiskt enklare och renare gränssnitt och med en sömlös integration med iCloud före slutet av november, säger Apples talesperson Tom Neumayr till Cnet.

En av de nya huvudfunktionerna har hämtat inspiration från iOS. Fokus ligger på albumomslag som kan expandera ut och visa dig låtar från både ditt bibliotek och iTunes Music Store.

Andra funktioner handlar om djupare integration med innehåll som lagrats i iCloud. Det finns en "nästa låt"-funktion, en omdesignad butik och en ny miniversion av spelaren som låter dig leta efter låtar, album och artister utan att gå tillbaka till fullversionen.

Förra året blev det också förseningar med iTunes Match. Funktionen visades upp i juni förra året på en konferens för utvecklare och skulle ha varit klar i slutet av oktober. Det tog Apple ytterligare tre veckor att bli klara.

Programvaran har blivit en allt viktigare del av Apples portabla enheter. Sedan lanseringen av iOS 5 förra året kan iPods, iPhones och iPads sättas upp och användas utan att kopplas till en dator. Med iCloud kan de säkerhetskopieras trådlöst också. De här funktionerna krävde tidigare att man kopplade enheterna in till iTunes. Apple har också arbetat om sina egna affärer på enheterna, nu för tiden görs två tredjedelar av iTunes köpen där.

Förra månaden sa Apple att de har fler än 436 miljoner iTunes-konton inställda för ett-klick-köp. Det finns en katalog med fler än 26 miljoner låtar tillgängliga och kunderna har köpt 20 miljarder under de senaste nio åren.

Den förra versionen av iTunes, version 10, släpptes i september 2010 och la till Apples sociala experiment Ping. Den funktionen dödades i tysthet i början av oktober. Sedan version 10 har Apple lagt till funktioner som iTunes Match, iTunes i molnet och 1080p-video.

Cnet tipsade också om den här videon där iTunes 11 presenterades:

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.