Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Produktionsproblem för iPad mini

Apple och Samsung är inte bästa kompisar längre, det märks tydligt i diverse domstolar världen över. Apple har beslutat att inte längre köpa komponenter från Samsung och det här beslutet påverkar produktionen av nya iPad mini enligt analytiker.

Samsung har traditionellt levererat komponenter till Apple, men de tillverkar inga skärmar för iPad mini, enligt analytikern Richard Shim på NPD Displaysearch. Utan Samsung finns två leverantörer kvar, LG Display och AUO.

– Problemet är att AUO är en ny leverantör, och de kommer inte att komma upp i de volymer som Apple behöver. Egentligen finns det bara en leverantör, sa Richard Shim i en intervju med Cnet.

AUO har problem med 7,9 tums skärmen. De har skeppat drygt 100 000 enheter och produktionsplanen är att få iväg 400 000 skärmar i oktober, 800 000 skärmar i november och 1 miljon i december.

LG Display skeppade 300 000 skärmar i september och har planer för 1 miljon i oktober för att sedan nå till 3 miljoner i december, enligt analytikern.

Den nya iPad mini med 7,9 tums skärm börjar från 2 995 kronor.

– Det nya låga priset förväntas locka en större målgrupp och öka efterfrågan. Men problemen med att få fram skärmar indikerar att det kan bli svårt att få fram tillräckligt många om efterfrågan är stor nu i början, skrev Richard Shim i ett eget blogginlägg.

Apple brukar ha åtminstone två större leverantörer av skärmar. Till exempel så levererades skärmarna till den tredje generationens iPad av Samsung och LG Displays.

Men problemen med leverantörerna har inte dykt upp från ingenstans. Det spekulerades redan förra veckan att iPad mini skulle kunna bli försenad. Eftersom Apple presenterade produkten i tisdags så stämde inte just de spekulationerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.