Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppges köpa Color labs

Ett rykte som tagit fart gör gällande att Apple köpt företaget Color labs som driver en websajt för att dela med sig av videoklipp och bilder. Bolagets patent kan vara det som främst intresserar Apple.

Color labs är på väg att bli uppköpta av Apple, skriver The Next Web. Color labs applikation, som finns för både iOS och Android, låter användaren ta bilder eller filma med sin smarta telefon och sedan ladda upp innehållet på Color Labs websajt. Det intressanta med tekniken bakom detta är att Color labs bland annat kan leta upp andra användare i närheten och automatiskt dela ut innehållet användarna emellan.

Color Labs tog bland annat in 41 miljoner dollar i investeringspengar för att finansiera uppbyggnaden av den datorkraft som krävdes för att hantera matchningen av information, som inte görs via gps utan genom att analysera innehållet i bilden eller filmklippet. Color Labs plan var i förlängningen att finansiera sin verksamhet genom annonsering, och menade vid lanseringen att deras information om var du befinner dig skulle vara mer exakt än lokaliseringsfunktioner via wifi och gps.

Kanske är det den tekniken och de patent som Color labs registrerat som väckt Apples intresse för bolaget, som enligt flerstämmiga uppgifter genomgått en turbulent tid med interna konflikter. Color labs VD Bill Nguyen har tagit tjänstledigt och varit frånvarande från bolaget en längre tid, vilket han av en ren händelse också gjorde när hans förra projekt Lala 2006 såldes till Apple för 80 miljoner dollar.

Det finns gott om områden där Apple skulle ha användning för tekniken som Color labs utvecklat och av personalen som utvecklat den, inte minst i företagets egna kartor som dragits med problem sedan lanseringen av iOS 6.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.