Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenska Diino på väg mot konkurs

Det svenska företaget Diino Systems är på väg mot konkurs sedan deras huvudägare beslutat sig för att dra sig ur. Företaget var bland de första att erbjuda molntjänster för bland annat säkerhetskopiering och lagring.

Diino har arbetat med att utveckla en plattformslösning för telekomföretaget Swisscom som är färdig och nyligen driftsatt. Men Swisscom har beslutat sig för att inte lansera tjänsten bredare och kommer inte göra ytterligare investeringar i Diino. Det här har fått även Diino huvudägare investmentbolaget Novestra att tänka över sin investering.

Utan Swisscom bedömer Novestra att Diino har begränsad möjlighet att utvecklas. I ett pressmeddelande från 1 oktober står att “stora ansträngningar har gjort för att finna en lösning för Diinos finansiering och dessa ansträngningar fortsätter men risken för en likvidation eller konkurs är överhängande trots de ansträngningar som pågår”.

Johan Heijbel är styrelseledamot i Diino Systems och vd för Novestra. Han säger att den ekonomiska effekten för Novestra är begränsad oavsett hur det går för Diino. Företaget har varit en liten del av Novestras totala portfölj. Han beklagar att det inte gått att hitta någon kommersiellt gångbar lösning i det korta perspektivet.

– Inte minst är det beklagligt för de anställda och övriga intressenter, men beslutet från Swisscoms sida att inte fortsätta med initierade produktlanseringar och dessutom inte fortsätta att investera i bolaget har lämnat oss med mycket begränsade handlingsalternativ, säger Johan Heijbel i pressmeddelandet.

Molntjänsterna från Diino har fungerat med både pc, mac, surfplattor, smarta mobiler och till exempel nätverksanslutna hårddiskar. Diino har appar för både iOS och Android.

Diino har gått ut med ett meddelande till sina kunder där de skriver att de för diskussioner med ett antal intressenter om att ta över system och tillgångar. De hoppas på att inom kort kunna komma med ett nytt erbjudande.

Företaget kommer att hålla sina system öppna och tillgängliga till sista oktober och uppmanar sina kunder att hämta hem filer de inte har kvar lokalt från molnet.

Tack till reboot81 för nyhetstipset.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.