Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny version av Apple Configurator

Sent om sider har Apple nu uppdaterat verktyget Apple Configurator till att bland annat stödja iOS 6. Det finns också nya funktioner för dig som vill snabbt kunna skapa profiler för många iOS-enheter samtidigt.

Apple Configurator är programmet du använder för att skapa profiler med inställningar för iOS-enheter. För oss vanliga användare är detta program inte helt nödvändigt, men om du sitter på en IT-avdelning och ska skicka ut en större mängd iPhone eller iPad till företagets medarbetare så är det ett smidigt sätt att skapa konfigurationsprofiler som användarna sedan kan ladda ned via e-post eller Safari.

Version 1.2 av Apple Configurator har nu anpassats för att fungera med iOS 6. Med den anpassningen kommer också en rad funktioner som du kan lägga in i profilerna för dina iOS 6-enheter.

En global proxy för HTTP-trafik kan nu sättas, liksom att tillåta radering av applikationer från en enhet. Du kan styra användningen av iMessage, tillåta åtkomst till iBookstore (och också styra åtkomst till erotiskt material i iBookstore), aktivera svordomsfilter för Siri, tillåta Game Center och att installera nya konfigurationsprofiler.

Det ska nu fungera bättre att aktivera en ny iPhone eller iPad som har både wi-fi och mobilnät inbyggt, och enheter som är i återställningsläge kan nu uppdateras eller återställas. Stöd för Active Directory har också byggts in i Apple Configurator, och köpta applikationer från App Store kan installeras via Apple Configurator.

Apple TV har också fått lite mer stöd i applikationen, där man nu kan skapa profiler med avancerade nätverksinställningar - riktigt bra för de som vill installera en bunt sådana i exempelvis en skola eller i konferensrummet på ett företag.

Läs om alla nyheterna här. Apple Configurator 1.2 finns i App Store och kostar gratis.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.