Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sökmotorn DuckDuckGo tar in riskkapital

Vad har sökmotorn DuckDuckGo gemensamt med exempelvis Google? Förutom att de båda är sökmotorer, inte så värst mycket. Nu tycks det som att DuckDuckGo bestämt sig för att växa ännu mer, då företaget för första gången tagit in pengar från externa investerare.

Många har försökt ge sig på Google och dess dominans på sökmotorområdet, men än så länge ser Google tämligen ohotade ut. En uppstickare som det pratats en del om ett par år nu är DuckDuckGo, ett privatägt litet företag med en sökmotor som kanske inte slår Google på fingrarna i mängden resultat riktigt än, men kvaliteten på sökresultaten blir stadigt allt bättre.

#DuckDuckGo har fem heltidsanställda och ett antal personer som arbetar på deltid. Från januari till april i år ökade sökningarna med 500 procent, och sedan dess har trafiken stadigt legat på drygt 1,4 miljoner sökningar per dag.

Som man ser på bilden ovan så presenteras sökresultaten på ett litet annorlunda sätt jämfört med Google. Mängden annonser är färre och det sätt som DuckDuckGo helt undviker att spara information om dig som söker, till skillnad från Google som gärna sparar så mycket om dig som det över huvudtaget går. Många menar att just dessa två faktorer - sökresultaten och att DuckDuckGo inte sparar information om dig som söker - är nycklarna till sökmotorns framgångar i år.

Uppenbarligen har grundaren Gabriel Weinberg bestämt sig för att stampa gaspedalen i botten, för nu tar bolaget bakom DuckDuckGo för första gången in pengar från externa investerare. Riskkapitalbolaget Union Square Ventures har gått in med tre miljoner dollar - pengar som bland annat ska användas för att rekrytera mer personal.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.