Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så migrerar du till iPhone 5

Att uppgradera till en ny iPhone har aldrig varit enklare. Åtminstone om du använder iCloud för att säkerhetskopiera din gamla iPhone. Om du inte aktiverat säkerhetskopiering krävs det först att har ett iCloud-konto och därefter aktiverar säkerhetskopieringen i kontrollpanelen för iCloud i din iPhone. Säkerhetskopieringen innehåller alla inställningar, konton och andra funktioner du konfigurerat. Återställningen innehåller också alla applikationer du laddat ned från App Store (dessa lagras inte i ditt iCloud-konto) och all applikationsdata som exempelvis sparade spel eller annan information som applikationerna skapat själva.

Återställning via iCloud

I kontrollpanelen för iCloud väljer du "Lagring, säkerhetskopiering" och sedan aktiverar du funktionen "iCloud-säkerhetskopia". Om iCloud inte tagit någon säkerhetskopia på ett tag kan du manuellt starta en säkerhetskopiering genom att klicka på "Säkerhetskopiera nu".

När du sedan startar din iPhone 5 för första gången väljer du att du vill återställa en säkerhetskopia från iCloud, anslut till ett Wi-Fi-nätverk och ange sedan ditt iCloud-konto. Därefter återställa en säkerhetskopia från iCloud. Om du inte har ett Wi-Fi-nätverk tillgängligt så kan du hoppa över återställningen och göra den senare.

Återställning via iTunes

Börja med att ansluta din gamla iPhone till iTunes och ta en komplett säkerhetskopia. Gör detta genom att högerklicka på telefonens namn i vänstra kolumnen i iTunes och välj sedan "Ta säkerhetskopia". När säkerhetskopieringen är klar matar du ut din iPhone som vanligt genom att klicka på mata-ut-ikonen till höger om telefonens namn.

När du ansluter din nya iPhone till iTunes kommer den identifiera den som ny. Du kommer att få en fråga om att installera telefonen som ny eller återställa en säkerhetskopia av din gamla telefon.

Välj då att återställa säkerhetskopian och efter en stund är din iPhone 5 klar att använda!

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.