Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple kräver 707 miljoner dollar i skadestånd

Apple begär nu ett permanent försäljningsstopp av Samsungs produkter som bryter mot deras patent. Dessutom vill företaget ha 707 miljoner dollar, omkring 4,5 miljard svenska kronor, i skadestånd utöver det skadestånd i miljard-klassen som företaget vann förra månaden.

Samsung svarar på kraven med att begära en ny rättegång, skriver Reuters.

Striden mellan de två företagen pågår i domstolar i tio länder och handlar ytterst om vem som kammar hem topplaceringen på telefonmarknaden.

I augusti fann en amerikansk jury Samsung skyldiga till att ha kopierat kritiska funktioner från iPhone och Apple fick 1,05 miljarder i dollar i skadestånd.

Men det här är inte över än. Apple begär ytterligare skadestånd på totalt 707 miljoner dollar. Bland annat säger Apple att Samsung gjort intrång på #patent som rör konstruktionen och användningen av iPhone. Dessutom vill de ha en del av Samsungs försäljningsintäkter.

Apple vill att föreläggandet från domstolen ska gälla “alla produkter som gör #patentintrång eller andra produkter med funktioner som inte är mer än till färgen olika från någon av de funktioner som gör intrång“.

Om förbudet blir så omfattande skulle det också kunna innefatta Samsungs senaste modell Galaxy S III.

Samsung begär ny rättegång

Samsung skriver i ett uttalande att “domstolens begränsningar vad gäller tid, vittnen och bevis var utan motstycke för ett patentmål av den här komplexiteten och magnitud, och förhindrade Samsung från att presentera ett fullt och rättvist försvar”.

I ett separat uttalande säger företaget att patentdomar borde täcka både frågor som formen på en produkt och tekniska punkter.

“Det är olyckligt att patentlagar kan manipuleras för att ge ett företag monopol på rektanglar med rundade hörn, eller en teknik som förbättras varje dag av Samsung och andra företag”.

Samsung har också tidigare i veckan sagt att de planerar att lägga till Apples nya iPhone 5 till existerande patenträttegångar i USA.

Samsung var världens största smartphonetillverkare under det andra kvartalet i år. Mer än 50 miljoner telefoner skeppades ut, nästan dubbelt så många som Apples 26 miljoner iPhones.

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.