Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 6: Nya funktioner i Mail

Mail tillhör programmen i iOS som inte förändrats särskilt mycket under åren. Och nyheterna som kommer med iOS 6 är inte många, men de lär göra en hel del personer glada.

Att inte kunna ha separata signaturer för olika e-postkonton är något som varit ett återkommande problem - ett problem som iPhone-versionen av Sparrow löste innan produkten köptes av Google. Tack och lov har Apple också löst detta i Mail i iOS 6 - du kan nämligen välja att ha samma signatur för alla e-postkonton, eller att ha en signatur per e-postkonto.

Mycket smidigt om du exempelvis har ett e-postkonto för jobbet och ett privat i samma iPhone eller iPad.

Precis som i Mail i Mountain Lion stödjer iOS 6-versionen av Mail VIP-hanteringen, där du kan markera vissa avsändare som VIP för att på så sätt få in viktigare brev i en folder. Praktiskt om du har mycket inkommande e-post. VIP-hanteringen synkroniseras också via iCloud så om du VIP-markerat en mottagare på din Mac så är denne också VIP i din iOS-enhet, och vice-versa. I iOS 6 lägger du enkelt till en avsändare i VIP-listan genom att klicka på pilen bredvid avsändarens namn och sedan välj "Lägg till i VIP" på sidan där mottagarinformation visas.

Utökad innehållshantering

Uppdatering: textredigeringsfunktionerna fanns redan i iOS 5.

Har du saknat en lite kraftfullare textredigering när du skickar e-post? Apple har filat ordentligt på hur man kan hantera inte bara text utan också bilder eller filmklipp via Mail i iOS 6.

Nu kan du markera text som du sedan sätter som kursiv, fet eller understruken.

Infoga bilder och filmer

Du behöver inte längre gå till dina foton och filmer och därifrån skicka ett objekt i taget utan nu kan du infoga dem direkt i ditt brev. Håll fingret nedtryckt tills menyn kommer upp och hoppa sedan ett steg till höger i den menyn för att välja att infoga bild eller video. I samma meny kan du också välja om du vill öka eller minska citatnivå om du svarar på ett brev.

Välj bild eller filmklipp och klicka sedan på "välj".

Sen kan du skicka ditt brev som vanligt.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.