Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 6: Fotoströmmar

Apple fortsätter att bygga in allt fler funktioner i iOS som involverar iCloud, och samtidigt återskapa funktioner som fanns i MobileMe. Fotoströmmar ger dig möjlighet att dela ut bilder och kommentera andras från din Mac eller iOS-enhet.

De som hade fotoalbum utdelade via MobileMe fick en mindre kalldusch när Apple meddelade att MobileMe och funktionerna som tjänsten erbjöd skulle försvinna. Och fram tills nu har det inte funnits ett alternativ via iCloud, men med bildströmmar kan vi nu åter dela ut bilder via iCloud så vänner, familj eller kollegor kan se och kommentera bilderna du delat ut. Lägger du upp nya bilder så få de som är medlemmar i bildströmmen notifieringar via iCloud i sin iOS-enhet eller om de sitter med sin Mac, via iPhoto eller Aperture.

Att skapa en ny fotoström är enkelt - gå in i Bilder-applikationen i din iOS-enhet och klicka på plustecknet uppe i högra hörnet. Alternativt kan du välja en bild, klicka på exportpilen nere i vänstra hörnet, välja fotoström och sedan skapa en ny fotoström om du inte vill lägga till bilden i en redan befintlig fotoström.

Till vänster visas vyn för att skapa en ny bildström. Döp din bildström, bjud in den eller de personer du vill ska ha tillgång till bildströmmen och klicka sedan på "Skapa" uppe i högra hörnet. Därefter kan du omedelbart lägga till bilder i bildströmmen, och allt synkroniseras mellan din iOS-enhet och de du bjudit in över iCloud.

Fotoströmmen kan också administreras via iPhoto och Aperture. Här ovan en skärmbild från Aperture.

Om du valt att aktivera funktionen "Offentlig webbplats" när du skapade bildströmmen (denna funktion kan också aktiveras efter att bildströmmen skapats) så kan genereras en länk till fotoströmmen på iCloud där bilderna kan ses med en vanlig webbläsare.

Om du väljer att bjuda in en person kommer denne att få en inbjudan via e-post där personen kan acceptera din inbjudan.

En sak som saknas i dagsläget tycker vi är en länk till alla bildströmmar via iCloud-portalen. Det finns ju onekligen plats för ikonen och förhoppningsvis kommer Apple att erbjuda detta inom kort.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.