Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 6: Stör ej

En liten men ändå stor nyhet är Stör ej-läget där iOS 6-användare nu kan bestämma mellan vilka tidpunkter notifieringar, oavsett om det är ljud eller visuella dito, hörs eller visas.

Stör ej är en helt ny funktion i iOS 6 är den där du mellan olika tidpunkter, eller via manuellt handhavande, kan slå av eller på notifieringar, systemljud och ringsignaler.

För de som har en iPad på sängbordet eller har en iPhone som väckarklocka och har tröttnat på att de ljusstarka skärmarna lyser upp hela sovrummet på nätterna är detta onekligen en trevlig nyhet.

Stör ej-läget kan aktiveras eller avaktiveras på två sätt. Antingen slår du på eller av funktionen manuellt i systeminställningarna (se bild ovan till vänster) eller så går du in i menyn för notiser och klickar dig sedan vidare på "Stör ej" (se bild ovan till höger).

Du kan nu specifiera ett schema för när Stör ej-funktionen ska vara aktiv. När funktionen är aktiv visas inga visuella notifieringar på skärmen. Vidare hörs inga ljud för inkommande meddelanden via iMessage, ny e-post, nya tweets, och så vidare. Om du vill kan du tillåta att ringsignalen för inkommande samtal hörs om samma person ringer tre gånger i rad inom tre minuter (se bild ovan till vänster).

Du kan också specifiera att ändå ta emot samtal från alla, ingen eller från de som finns på din favoritlista i din iPhone. Du kan också skapa en egen grupp i adressboken för de som du vill ska kunna ringa "igenom" Stör ej-funktionen när den är aktiv och sedan välja den i inställningarna (se bild ovan till höger). Denna funktion påverkar funktionen för upprepade samtal om du aktiverat denna.

När Stör ej-funktionen är aktiv så visas en halvmåne till vänster om klockan i din iOS-enhet högst uppe i menyraden.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.