Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 6: Integration med Twitter och Facebook

En av nyheterna i iOS 6 är att stödet för sociala nätverk utökats till att inte bara innefatta Twitter utan också Facebook. Vi har tittat närmare på Facebook-stödet.

Att dela med sig av saker via Twitter har funnits sedan iOS 5. I iOS 6 finns också stöd för Facebook, där man nu enkelt kan dela med sig av exempelvis en bild, en kontakt, gilla musik och hämta in kalenderhändelser från Facebook till kalendern i din iOS 6-enhet.

Facebook har en helt egen inställningssida i iOS 6 som du hittar i systemkonfigurationen precis ovanför inställningar för tredjepartsapplikationer. Klicka på Facebook och ange den e-postadress och tillhörande lösenord som du använder för att logga in på Facebook. Du kan sedan ange vilka funktioner i din iOS-enhet som Facebook har rätt att hämta information ifrån, om du vill ha notifieringar för olika händelser på Facebook, och så vidare.

Delning av bilder
Vill du dela en bild gör du det som vanligt via fotoapplikationen. Som synes nedan är delningsvalen både utökade och utseendet helt förändrat. Nya funktioner är att du nu kan kopiera bilden och också dela ut den via Facebook.

Vill kan man också välja vilket album på Facebook man vill posta till, och vilka
som ska få se bilden.

Integration med kalender och iTunes
Du kan även dela med dig av kontakter till Facebook, och gilla låtar och artister via iTunes-applikationen i iOS 6. Händelser som du deltar i på Facebook kan också läggas in i kalendern i din iOS-enhet.

Delning av bilder via Twitter ser ut som i iOS 5, och kopieringsfunktionen kan användas om du vill kopiera en bild till exempelvis ett nytt brev, ett meddelande via iMessage eller andra funktioner och applikationer som stödjer att du klistrar in en bild. Något stöd för Twitter finns dock inte i kalendern, iTunes eller adressboken.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.