Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EarPods – de helt nya hörlurarna

Apple har tagit fram helt omdesignade hörlurar med bättre passform och ljud och de kommer att följa med iPhone, iPod touch och iPod nano samt går att köpa fristående.

De hörlurar som läckte ut på en vietnamesisk blogg i början av september var äkta. De presenterades idag i samband med nya modeller av iPod.

Apple kallar det nya hörlurarna för EarBuds. De är resultatet av tre års arbete med att få till en bättre design. Jonathan Ive beskrev i ett videoklipp hur svårt det var att försöka ta fram hörlurar som passar alla eftersom vi har så olika öron. Apple gjorde 3D-skanningar av hundratals öron att ta fram en storlek som passar så många som möjligt.

De nya hörlurarna har en helt ny design som riktar ljudet mera direkt in i örongången och är anpassade till örats geometri, utan att för den delen täppa till helt likt andra in-ear-hörlurar gör. Utöver huvudöppningen finns det en öppning på baksidan och en i skaftet. På sladden sitter en omdesignad fjärrkontroll som är större och ska vara lättare att använda.

Hörlurarna finns att köpa fristående från och med idag och kostar 249 kr i Apple Store. De kommer även att skickas med iPhone 5, nya iPod touch och nya iPod nano.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.