Vem gör vad - 99mac teamet söker folk!

Du har säkert sett titlarna Administrator och Seniormoderator här på forumet - vem gör vad?

99mac får fler och fler medlemmar varje dag - faktum är att vi blivit 247st fler bara senaste veckan. Bakom kulisserna finns 13 man (ja, vi är faktiskt grabbar allihopa tyvärr) som sköter alla veckans rutinuppdrag.

Teamet är indelat i tre roller: Moderatorer, Seniormoderatorer och Administratörer. Dessa tre tjänster har olika roller som kompletterar varandra - det är alltså inte en hierarkisk ordning vilket vissa tror. här hittar du hela teamet: http://www.99.se/team99/

Moderatorer
Ansvarar för ett eller ett fåtal forum oftast samlade under en forumkategori - exempelvis radannonser. Som moderator ska du aktivera forumen genom att starta nya intressanta trådar inom ditt intresseområde - ungefär som nyhetsnotiser. Moderatorerna sammanställer också information till klibbiga trådar för att undvika att samma fråga återkommer ofta.

Eftersom moderatorerna är experter inom sina områden kan dom ofta snabbt svara på frågor. Förutom detta ser du till att trådar har rätt rubrik och ligger i rätt forum.

Just nu söker vi sju moderatorer inom följande forumkategorier:

- Allmänna forum
- Macen i arbete
- Hårdvara
- Operativsystem
- Mjukvara
- Köpa & äga Mac
- Radannonser

Seniormoderatorer
Seniormoderatorerna arbetar som moderatorerna med skillnaden att dom har ansvar för alla forum och lägger mer tid varje vecka på sin tjänst. För att direkt kvalificera som seniormoderator bör du ha ganska lång erfarenhet av 99mac. Normalt modererar seniorerna minst 60 trådar i månaden.

Just nu söker vi tre nya seniormoderatorer för att komplettera teamet som idag består av sju man.

Administratörer
Admins har samma moderationsrättigheter som seniorerna men jobbar främst med medlemsadministration och utveckling av tjänsterna. Dessa personer ansvarar som exempel för att info@99mac.se mailboxen är tom. Du hittar även mig, Arvid och Martin Belak inom denna roll eftersom admins även ansvarar för utveckling av nya tjänster och designen av sajten.

Vi söker ett par nya administratörer för att komplettera teamet som idag består av sex man.

Varför bli en del av 99mac teamet?

Du gör någonting bra som många uppskattar
Det handlar först och främst om att hjälpa andra medlemmar - hela grundtanken med 99mac är att samla landets macanvändare och ge bästa möjliga stöd när man har problem. Vi är en community spridd från Kiruna i norr till Ystad i söder och du stöter på 99mac:are på ställen du inte väntat dig - jag fikade med en medlem i Kuala Lumpur förra året!

Ett ansvarsfullt uppdrag
99mac är som en gigantisk bok som hela tiden växer - i dag är databasen en textmassa på 1.9GB! Varje dag går tusentals människor in och tillför mer information och ännu fler hittar svaren på sina frågor när dom har problem. Som teammedlem ser du till att folk hittar rätt och att det inte uppstår problem på sajten. Du hjälper oss att växa och utvecklas. Eftersom så många följer vad som händer här är det också viktigt att agera kallt när det hettar till i diskussionerna.

Du bygger nätverk
Som teammedlem kommer du snabbt bli känd inom vår community och branschen eftersom ditt namn syns så ofta. Flera medlemmar har fått jobb på olika företag i macbranschen eller som redaktörer på förlag efter en tid i 99mac teamet. I teamet får du direktkontakt med Apple, återförsäljare och tusentals medlemmar vilket kan vara ovärderligt på sikt!

Du är med när det händer
Som teammedlem är du alltid inbjuden till våra events och självklart är både middagar och drinkbiljetter något som ingår i förmånspaketet. Vi firar årsfesten i Maj och julfest i December. Höstens kickoff i Augusti är förlagd till Stockholms skärgård med bastubad, blå blå vindar och vatten. Dessutom får du veta saker före dom flesta i vårt dolda moderatorforum.

Förmåner
Livet som teammedlem är inte välbetalt i kronor och ören - snarare i uppskattning från tusentals medlemmar. Men vi har en del förmåner: Som teammedlem har du tillgång till gratistjänster från Mantaray inkl webhotell, mac.se-konto etc. Vi har bra rabatter på datorer och kringutrustning när du ska köpa grejer. Ibland får vi freebies från tillverkare och då delar vi ut grejerna i teamet. Som teammedlem får du också en attraktiv @99mac.se epostadress som visar att du är någon att räkna med.

Sign me up! Hur ansöker jag?
Börja med att uppdatera din användarprofil. Du måste ha lämnat kompletta uppgifter för att vi ska se över din ansökan - ingen moderator får agera anonymt.

Sen fyller du i vårt fina ansökningsforumulär:
Ansökan: 99mac teammedlem

Bli inte chockad över mängden frågor. Det är inte antalet tecken som avgör om du passar in i teamet utan vad du skriver

LYCKA TILL!!

Kommentarer
1 svar

Flex 2 är en av Fitbits budgetmodeller och den första som är så vattentålig at det går att simma med den. 99mac beger sig till badhuset för att testa!

Med den modulära datorn Kano kan vem som helst lära sig att skruva ihop sin egen hårdvara för ett flertal olika användningsområden. Med Kano Code går det också att lära sig grundläggande programmering. 99mac har pratat med Tommy Säl, som arbetar på Kickstarter-succén.

Skjut dig fram genom rymden i den senaste delen av action-spelet Galaxy on Fire, som släpps idag till Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Snart kommer det kanske gå att att hyra filmer i Itunes så kort som två veckor efter att filmerna haft premiär. Men är det tillräckligt för alla som vill se nyare film hemma?

Under julhelgen kan det lätt bli stressigt och det är mycket att göra, ett sätt att lugna ner hjärnan är att använda digitala att-göra-listor som stillar planeringsstressen.

Det vankas både tävling och specialpris runt kylaren Silent Loop när Inet och Be Quiet intar dagens lucka. Rulla igång rimfabriken och bege dig till jukalendern!