Premiär för 99mac 6.0

Idag lanserar vi 99mac version 6.0

Bland nyheterna hittar vi ett uppdaterat utseende och vår nya 99mac logotyp. Vårstädningen av hela sajten har pågått i en vecka nu och du som besöker oss varje dag har sett stegvisa förändringar av ikoner, flyttade forum och nya funktioner.

Back to basics är ledordet för denna uppdatering. Vi är landets största Macforum och det är här du hittar landets mest kunniga Macanvändare. Så har det varit sedan 2001 och vi kommer se till att 99mac håller sig i toppform även i fortsättningen med din hjälp.

Det fina bruna utseendet finns numera i menyraden som ett minne av fornstora tider - för dig som blivit medlem nyligen kan vi berätta att hela sajten var så brun en gång i tiden. Läs mer om det under "historia" i menyraden "om 99mac". Det innebär också att forumet återigen är i fokus. Vi har flyttat hela sajten till adressen http://www.99mac.se/ och i fortsättningen finns inte något /forum/ i adressen hit. Nyheter publiceras i nyhetsforumet precis som tidigare och dom två senaste nyheterna visas direkt på förstasidan.

Vill börja med att ge ett enormt stort tack till Martin Belak som gjort denna uppdatering möjlig - han har i princip genomfört uppdateringen själv under en hel arbetsvecka. Jag vill att vi alla tackar honom för en enastående insats som vi alla kommer dra nytta av i år framöver!

Nytt uppdaterat utseende: Flagship
Vi har försökt ta fram en fräsch, trevlig och välfungerande design av 99mac som vi kallar Flagship. Belak har gått igenom alla ikoner, knappar och menyer för att rensa upp i en ganska rörig design. Utseendet blir aldrig "klart" utan det är en ständigt pågående process om ibland tar lite större steg än vanligt. Med hjälp av er feedback kommer Flagship ta ytterligare några steg dom närmaste dagarna innan vi klonar formen till våra andra 99-systrar. Jag sätter en guldtia på att någon kommer säga "oj vad stort allt blev" men det är en naturlig konsekvens av allt högre upplösning på våra datorer.
Konstruktiv feedback på version 6.0 utseendet

Ny 99mac logotyp
Bakom designen står vår Designguru Tobot som även designat iPod.se och mac.se.
Räkna med att hitta 99mac loggan på lite nya fräscha tröjor i sommar!

Medlemmarna i centrum
Visst låter det som en gammal reklamklyscha? 99mac har testat en massa olika tjänster och upplägg genom åren men det som alltid fungerat bäst är när vi låtit medlemmarna stå i centrum - vi står för forumet och ni står för innehållet. Ni kommer få se en del stora förändringar framöver i vårt nyhetsupplägg, testlabb och Plus/Pro men det får vi anledning att återkomma till om någon vecka eller två!

99mac teamet rekryterar just nu nya förmågor. Sajten växer och vi behöver fler duktiga medarbetare. Med sju nya kategorimoderatorer kommer vi höja kvaliteten på alla delar av forumet - färre dubbelpostningar, saker hamnar i rätt forum och trådarna får vettiga rubriker. Med rätt team kommer 99mac bli mer användbart än någonsin tidigare. Läs mer om olika arbetsuppgifter och förmåner:
Vem gör vad? 99mac teamet söker folk!

Kunskapsprov är tillbaka. En jätteuppskattad funktion som tyvärr försvunnit tidigare uppdateringar men nu är tillbaka bättre än någonsin. Idag finns endast ett par prov upplagda med 12 frågor vardera av typen flervalsfrågor. I takt med att ni medlemmar föreslår och skapar prov kommer vi utöka utbudet. En topplista skapas automatiskt för varje prov och en total topplista för alla medlemmar. Vem är egentligen överste-Guru här på forumet?
Kunskapsproven hittar du under tjänster eller genom att klicka här

ITMS Topplistan uppdateras nu automatiskt här på 99mac. Kan vara smidigt för dig som ofta köper musik. Ett klick så landar låten för provlyssning i din iTunes!
ITMS Topp 30

Lättare att prenumerera via RSS
Vi har uppdaterat prenumerationsfunktionen så att kan prenumerera på valfri del av forumet i din webbläsare eller RSS-läsare. Vi föreslår att du alltid har "dagens aktiva diskussioner" nära tillhands för att se vad som händer just NU. Om du vill prenumerera på exempelvis Nyhetsforumet hittar du en RSS-prenumerationsfunktion under menyn "tråd" i det forumet.

Kommunicera snabbare
Vi har lagt till MSN, ICQ, Skype och iChat ikoner i alla profiler. Nu är det busenkelt att lägga till vänner i din lista - klicka bara på ikonen och välj "lägg till i lista".

Ändringar i forumstrukturen
Flera forum har flyttat eller bytt namn under den senaste veckan. Här hittar du mer information om vad som är ändrat:
Vårstädning på 99mac

Powered by Xserve G5
Vi har nämnt det tidigare men flytten till Xserve G5 och en ny snabbare konfiguration är också en del av 99mac version 6.0.
FatBoy has left the rack!

Kommentarer
100 svar

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.

Ända sedan Galaxy S4 har Samsung släppt en extra slittålig variant av den årliga Galaxy S-modellen. Nu visar läckta bilder hur årets modell förmodligen kommer att se ut.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!