Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vattentätt iPad-fodral som inte täcker skärmen

iPad-fodralet nüüd utlovar skydd mot vatten och stötar utan att för den delen påverka användningen av skärmen, genom att lämna skärmen helt naken.

Användningen av fodral till iPad är populärt och det finns en uppsjö olika på marknaden. Allt från minimala skydd likt Apples Smart Cover som bara skyddar själva skärmen till robusta fodral som täcker hela iPaden.

Nüüd från LifeProof är ett nytt fodral för iPad 2 och 3 som utlovar någonting nytt: vattentätt skydd trots att inget täcker själva skärmen. Istället sluter fodralet tätt runt kanterna på skärmen och hela baksidan.

Namnet nüüd anspelar på engelskans "nude", vilket betyder naken, och det är precis vad skärmen är. Det finns inget mellan användaren och skärmen alls. Alla typer av skärmskydd som appliceras på skärmen, hur tunna och klara de än är, påverkar känslan och skärmens tydlighet.

Trots den nakna skärmen utlovar LifeProof ett fullgott skydd mot vatten ner till 2 meters djup för en tid av 30 minuter. Fodralet skyddar även iPaden mot stötar vid ett fall på upp till 1,2 meter. Mot damm och smältande snö utlovas fullt skydd.

Kanterna bak och fram täcks av ett kraftigt plastmaterial som skyddar mot stötar. För linsen på baksidan finns ett specialglas för att inte påverka fotografering. En speciell patentsökt lösning ska släppa igenom ljud på ett bra sätt.

Till fodralet kommer LifeProof att sälja tillbehör. Först ut är ställ för att kunna placera iPaden med fodral i olika positioner. Senare ska även bland annat axelrem och handrem komma.

Om det är klokt att lämna skärmen helt oskyddad och om skalet verkligen håller tätt som det lovar återstår att se. Det råder dock ingen tvekan om att skärmen på en iPad helst ska användas utan något som täcker den, för bästa upplevelsen.

Priset för nüüd är 160 dollar i USA, cirka 1200 kr och den finns för leverans idag.

[Via [url="http://www.macrumors.com/2012/08/27/lifeproof..."/]MacRumors[/url]]

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.