Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya rykten: iPad mini lanseras separat i oktober

Fler rykten pekar nu på att iPad mini kommer att lanseras vid ett separat event i oktober, inte i september när nästa iPhone väntas.

I slutet av juli var Rene Ritchie på bloggen iMore först ut med påståendet att Apple planerade ett specialevent den 12 september, för att visa upp nästa iPhone och "iPad mini".

iPad mini är den mindre och tunnare variant av iPad som Apple, enligt samstämmiga rykten, kommer att lansera i höst. Den sägs ha en skärm på 7,85 tum med samma upplösning som iPad 2 och ha smalare kanter likt iPod touch. Det har spekulerats i namnet på produkten, den har i allmänhet kallats iPad mini, men även iPad Air har varit på tal. Färska rykten pekar dock på att namnet mycket riktigt blir iPad mini.

Konceptbild av iPad mini renderad åt iMore.

Kort därefter kom det bekräftelser från flera håll om ett Apple-event den 12 september, för iPhone. iMore var ensamma om att påstå att iPad mini skulle lanseras samtidigt. Andra webbsajter var skeptiska, till exempel iLounge trodde på ett separat event för iPad mini senare under hösten. Speciellt som ryktena pekade på att den inte var redo för leverans lika fort som nästa iPhone.

Ett separat event vore mera likt hur Apple brukar arbete, med fokus på en viktig händelse i taget och gärna så sent in i produktionen att leverans inte ligger långt borta. En presentation av en ny iPhone är en tillräckligt stor händelse för ett eget event. Lägg därtill att iOS 6 också lär lanseras samtidigt, i likhet med hur iOS 5 lanserades tillsammans med iPhone 4S förra året.

Nu har det kommit fram flera nya uppgifter som tyder att det blir ett separat event senare i oktober istället för den 12 september tillsammans med iPhone. Bloggaren John Gruber vägde in med sina spekulationer om separata presentationer och Jim Dalrymple på The Loop antydde att Gruber var rätt ute.

Detta följdes upp av en artikel från AllThingsD som bekräftade att det blir två separata event. Enligt sajten kommer Apple att vänta tills iPhone lanserats och finns att köpa innan de presenterar iPad mini.

Både Jim Dalrymple och AllThingsD är kända för att ha goda källor hos Apple och har tidigare varit pålitliga i sina uttalanden. Rene Ritchie på iMore har i en kommentar till detta skrivit att det nu ser ut som att vi får se två separata event.

I mars avslutade Tim Cook presentationen av nya iPad med att utlova ett spännande år från Apples sida. Det ser ut som att hösten kommer att innehålla en del intressanta nyheter.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.