Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook för iPhone snabbare i omarbetad version

Facebook har nu släppt en helt omarbetad version av sin populära app för iPhone, som det ryktades om tidigare i sommar. På ytan ser den välbekant ut, men prestandan är mycket bättre.

Facebook har närmare en miljard aktiva användare varje månad, varav över hälften använder Facebook mobilt. Deras applikation för iPhone är en av de mest nedladdade och använda, men samtidigt en av de mest kritiserade. Undermånlig prestanda och ständiga buggar har irriterat användarna.

Därför var det en välkommen nyhet när New York Times i slutet av juni skrev att Facebook höll på att ta fram en helt omarbetad applikation med väsentligt förbättrad prestanda. Istället för att bygga upp innehållet med HTML5 likt webbapplikationer skulle appen använda Objective-C, Apples programmeringsspråk som är standard för iOS-appar.

Idag ser vi frukten av detta arbete när Facebook nu släppt version 5.0. Listan på nyheter är kort men innehåller några viktiga punkter:

We've rebuilt the app so it’s faster and easier to use.
* Scrolling through news feed is faster than ever
* New banner lets you tap to quickly see more stories – no need to refresh
* Photos open fast and close with one downward swipe
* Instant access to your notifications

99mac snabbtestar

Redaktionen har testat den nya appen och utseendemässigt ser den mycket bekant ut. Det är ingen ny design förutom enstaka detaljer här och var, som vid visning av bilder. Känslan är dock mycket bättre än tidigare. Gränssnittet svarar snabbare vid scrollning och vid varje tryck på skärmen. Det kan fortfarande ta tid att ladda in nytt innehåll, men inläsningen låser inte appen så att allting känns som sirap vilket var vanligt i de tidigare versionerna.

För den som sedan tidigare använder Facebooks applikation är detta en mycket trevlig uppdatering, både i stort och smått. Uppdateringen rekommenderas och som vanligt finner du den i App Store.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.