Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Foxconn förbättrar arbetsmiljön i fabrikerna

Foxconn, företaget som bland annat tillverkar Apples produkter, rapporteras ha tagit 284 åtgärder för förbättringar i de tre verksamma fabrikerna. Det gäller bland annat framsteg i arbetsmiljön för de anställda.

Foxconns tre fabriker fick hundratals anmärkningar vid en granskning gjord av “Fair Labor Association”, en världsomfattande organisation som verkat sedan 1999 för att förbättra arbetsmiljön på olika företag. Rapporten påpekade massvis med brister i fabrikerna och blev klar i mars 2012. När FLA sedan gjorde ett återbesök i juni i år hade Foxconn tagit åtgärder och korrigerat de flesta brister som man först påpekat. Fortfarande återstår många förbättringar och åtgärder i de Foxconn-ägda fabrikerna, något som företaget lovat att åtgärda till och med senast juni 2013.

Det blev en medial storm när minst 10 anställda tog livet av sig vid Foxconns fabriker under 2010 på grund av missförhållanden. Företaget tvingades då sätta upp skyddsnät kring fabrikerna för att förhindra fler liknande fall. Foxconn tillverkar många storsäljande produkter och senast i januari i år vid massproduktionen av Xbox 360 hotade 300 anställda att ta livet av sig genom att hoppa från taket. Detta på grund av de hårda arbetsvillkoren och livet i fabrikerna, där fabriksmiljön mer kan liknas vid byar där de anställda både bor och arbetar till en väldigt låg timpenning.

Foxconn har cirka 178 000 aktiva arbetare i fabrikerna vilka är dedikerade till tillverkning av Apples produkter. Företaget valde efter incidenterna under 2010 att gå med i FLA för att noggrant inspektera fabrikerna och för att förbättra villkor och klimat för de anställda. Initiativtagare från Apples sida var då nuvarande vd, Tim Cook.

Enligt vd Auret van Heerden som representerar Fair Labor Association har Foxconn satt upp ambitiösa mål, något som även bör göra konkurrenterna nervösa: “A lot of companies are looking at Foxconn’s progress with considerable interest and concern because they know how ambitious a target Foxconn has set”.

Fokus från FLA rapporteras härnäst ligga på bland annat Samsungs fabriker, där missförhållandena nu rapporteras vara "värre än hos Apple-leverantörernas".

Källor: Fair Labor, Appleinsider, Bloomberg

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.