Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple når högsta börsvärdet någonsin

Apples börsvärde på 623,5 miljarder dollar är den högsta noteringen någonsin. Den nya toppnivån är därmed högre än Microsofts tidigare rekord från 1999.

När handeln på amerikanska NASDAQ avslutades under måndagen låg Apples aktie på 665,15 dollar. Med detta har nu Apple ett börsvärde på 623,5 miljarder dollar – högre än Microsofts toppnotering från december 1999, som uppgick till 618,89 miljarder dollar.

I rena siffror har inget annat företag haft ett högre börsvärde. Justerat för inflation har dock Apple en bit kvar till Microsoft tidigare rekord. Enligt den fristående analytikern Horace Dediu motsvarar Microsofts rekord 850 miljarder i dagens dollarvärde. Det är också värt att notera att notera att Microsofts aktie numera är värd 257 miljarder dollar, mindre än tredjedel jämfört med 1999.

Det kan också tilläggas att Apples aktie handlades för jämförelsevis blygsamma 25 dollar i slutet av december 1999. Sedan dess har värdet stigit med hela 2 600 procent.

Samtidigt noterar Forbes att enbart iPhone, en produkt som introducerades för bara fem år sedan, numera genererar större intäkter än hela Microsoft. Windows, Office, Xbox, Bing, Windows Phone och alla andra Microsoft-produkter drog in 17,4 miljarder dollar under årets första kvartal. Samtidigt sålde iPhone för 22,7 miljarder dollar.

Affärstidningen Forbes avslutar med att uppmärksamma att Apple upprätthåller vinstmarginaler på hårdvaruförsäljningen i samma klass som den som brukar förekomma i mjukvarubranschen, något som inget annat företag lyckas med i dagsläget.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.