Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Little Printer redo för beställning

Den lilla personliga internetanslutna skrivaren som presenterades i slutet av förra året går nu att förhandsbeställa. Söt och rolig, men frågan om nyttan återstår.

Vissa produkter kan ha ett tveksamt användningsområde, men ändå vara lockande, speciellt om de säljs in väl. Little Printer från Berg Cloud i London är en sådan. Det är en charmig liten skrivare kopplad mot nätet som är tänkt att vara en personlig nyhetsleverantör.

Little Printer är starkt kopplad till "molnet". Genom att besöka Berg Clouds speciella mobilanpassade webbplats med telefonen kan användaren välja att prenumerera på olika "publikationer" som Berg kallar det. Sammanställningen av information skickas till skrivaren som med en knapptryckning skriver ut senaste leveransen, smakfullt formgiven grafiskt.

Material för den personliga nyhetsleveransen samlas i samarbete med företag som Google, Foursquare och The Guardian. Det kan till exempel vara information om vad ens vänner gör (om de använder Foursquare vill säga), information om födelsedagar, sudokupussel, att-göra-listor med mera.

Tekniskt sett är använder sig skrivaren av termoutskrift, det vill säga med hjälp av värme istället för bläck, på ett värmekänsligt papper. Ungefär som kvittoskrivare i affärer numera.

Skrivaren levereras med "BERG Cloud Bridge" som tar hand om internetanslutningen för Little Printer. Cloud Bridge ansluts via nätverkskabel till bredbandsroutern och kommunicerar trådlöst med skrivaren så att den kan placeras varsomhelst där det finns ström.

Skrivaren fick mycket uppmärksamhet när den presenterades i slutet av förra året, men det är alltså först nu som den går att förhandsbeställa. De första leveranserna sker i mitten av oktober. Little Printer kostar 199 pund, lite drygt 2000 kr, plus 15 pund i frakt (drygt 150 kr).

Den stora frågan som hänger i luften är förstås: Är detta en vettig produkt?

I vår allt mer digitala värld, har vi nytta av att skriva ut dagliga papperslappar? För egen del känns användningsområdet tveksamt. Inte desto mindre skulle den göra sätt rätt bra på skrivbordet, så bedårande söt som den är.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.