Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Basmodellen av MacBook Pro Retina får fler alternativ för konfigurering

Nu går det att välja processorhastighet och lagringsutrymme på basmodellen av MacBook Pro Retina.

Apple har i tysthet lagt till fler konfigureringsalternativ till basmodellen av MacBook Pro Retina. Tidigare gick det bara att uppgradera RAM-minne från 8 till 16 GB för 1960 kr. För den som till exempel ville ha större SSD-disk än 256 GB krävdes förut ett köp av den dyrare modellen med 2,6 GHz processor. Nu går det att välja fritt mellan minne, processorhastighet och lagringsutrymme.

En uppgradering av processorn från 2,3 till 2,6 GHz kostar bara 600 kr medan 2,7 GHz går loss på 3.050 kr. Att öka lagringsutrymmet från 256 GB till 512 GB kostar 4.900 kr medan 768 GB kostar 9.800 kr.

När basmodellen uppgraderas till samma konfiguration som den dyrare modellen - 2,6 GHz processor och 512 GB lagring - blir priset inte oväntat exakt detsamma, det vill säga 26.995 kr.

MacRumors rapporterar att bara vissa användare ser de nya alternativen, men det är förmodligen bara en övergångsperiod. Vid våra tester fanns alla alternativ tillgängliga.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.