Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mountain Lion närmar sig - GM släppt till utvecklare

Apple är färdiga med utvecklingen av Mountain Lion inför lanseringen och försett utvecklare med den version som är tänkt att vara den slutgiltiga. Det innebär att Mountain Lion troligen släpps nu i juli som planerat.

Vid WWDC i början av juli berättade Apple att Mountain Lion, version 10.8 av operativsystemet OS X, ska släppas i juli men specificerade inte närmare ett datum. Nu har Apple precis släppt GM av Mountain Lion för utvecklare och det betyder att Apple anser sig klara med Mountain Lion. GM står för Golden Master och är den utvecklarversion som är tänkt att vara exakt samma som den slutgiltiga versionen, om inte några allvarliga buggar upptäcks i sista stund.

Utvecklingen av Mountain Lion har gått ovanligt fort jämfört med tidigare versioner av OS X. Det har inte ens gått ett år ännu sedan Apple släppte förra versionen, OS X 10.7 Lion, den 20 juli 2011. Då hade det gått nästan två år från att 10.6 Snow Leopard släptes (den 28 augusti 2009).

Apple presenterade överraskande Mountain Lion i februari i år. Mindre än ett halvår senare är det färdigt för att släppas.

Mountain Lion kommer enbart att gå att köpa och ladda ner via Mac App Store och priset är satt till det lägsta hittills för OS X, nämligen bara 20 dollar i USA vilket borde bli ungefär 150 kr i Sverige.

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.