Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Många program för billig penning med nya programpaket

Två nya programpaket ger mycket för pengarna med program som Parallels Desktop, ScreenFlow och RapidWeaver.

Likt tv-programmet Robinson som började kontroversiellt för att senare bli etablerat har programpaket för Mac gjort samma resa under några års tid.

Idag är programpaket där ett antal program säljs tillsammans till kraftigt reducerat pris under en begränsad tid är en återkommande och etablerad företeelse. Men för drygt fem år sedan när det första MacHeist släpptes skapade det stor debatt om vem som tjänade på det och hur de devalverade värdet av program.

Programpaketen innehåller vanligtvis några stora namn för att dra intresse och några mindre kända program utöver det. Just nu finns två aktuella programpaket, det mera kända MacUpdate Bundle och Productive Macs Bundle. Båda innehåller uppskattade Mac-program till ett attraktivt pris.

MacUpdate Bundle

MacUpdate Bundle kostar 49,99 dollar (ungefär 350 kr), innehåller 11 program och slutar om två veckor. Ordinarie pris för alla program tillsammans är 457 dollar, över 3000 kr.

Parallels Desktop 7 (ordinarie pris 79,99 dollar) skapar virtuella miljöer för att köra Windows på Mac. Vann över VMware Fusion i en ingående jämförelse hos Ars Technica i höstas.

BusyCal (ordinarie pris 50 dollar) ersätter iCal i OS X med fler funktioner, enklare hantering av flera kalendrar och bra synkning. (Endast för de 10.000 första köparna av MacUpdate Bundle.)

ScreenFlow 3 (ordinarie pris 100 dollar) är av många ansett som det bästa programmet för att spela in "screencasts", dvs spela in vad som händer på skärmen.

Civilization V (ordinarie pris 40 dollar) är senaste upplagan av ett klassiskt strategispel.

Jaksta (ordinarie pris 50 dollar) spelar in och sparar strömmande ljud och video, allt från Spotify till YouTube.

Espionage 3 (ordinarie pris 20 dollar) kan kryptera mappar och dokument på ett säkert och enkelt sett. Programmet fick goda vitsord vid en recension hos MacStories nyligen.

Speed Download 5 (ordinarie pris 25 dollar) hanterar nedladdningar från nätet på ett effektivt sätt och kan överföra filer säkert mellan användare av programmet.

Attachment Tamer 3 (ordinarie pris 15 dollar) är ett litet program som ger några förbättringar till hanteringen av bifogade filer i Apples Mail.

KeyCue 6 (ordinarie pris 28 dollar) visar samtliga snabbkommandon för program. (Missa dock inte CheatSheet som vi skrivit om tidigare på 99mac.)

A Better Finder Rename (ordinarie pris 19,95 dollar) är en klassiker bland Mac-verktyg som ger stora och avancerade möjligheter att byta namn på stora mänger filer. Kanske inte något som används dagligen, men när behovet uppstår kan det spara mycket tid.

My Living Desktop 5 (ordinarie pris 30 dollar) ersätter skrivbordets bakgrundsbild med en levande rörlig bakgrund, antingen genom färdiga bakgrunder eller egen video.

Productive Macs Bundle

Productive Macs Bundle är ett mindre paket fokuserat på åtta stycken produktivitetshöjande program. Paketet kostar 39,99 dollar (cirka 280 kr, 370 kr inkl svensk moms) mot ordinarie pris på 290 dollar (cirka 2000 kr) och avslutas om 11 dagar.

RapidWeaver (ordinarie pris 80 dollar) är ett uppskattat verktyg för att skapa snygga webbsidor av olika slag på enkelt sätt utan att behöva kunna allting på kodning för webb.

DEVONthink (ordinarie pris 50 dollar) organiserar dokument, anteckningar, bokmärken med mera samlat i ett program och gör det enkelt att snabbt lägga till data utan att avbryta det man arbetar med.

Printopia (ordinarie pris 20 dollar) delar ut Macens skrivare till alla iOS-enheter på nätverket för att enkelt kunna skriva ut från iPhone, iPad och iPod touch.

MailTags (ordinarie pris 30 dollar) ger utökade möjligheter till avancerad e-post-hantering i Apples Mail, som till exempel att märka brev med nyckelord.

HoudahSpot (ordinarie pris 30 dollar) tar vid där Spotlight inte räcker till för att söka bland filer genom detaljerade sökalternativ och ger möjlighet att spara sökningar för att kunna utföras återkommande gånger.

Trickster (ordinarie pris 10 dollar) är ett nytt program baserat på programmet Blast för att ge snabb och effektiv access till senast använda filer, mappar och program. MacStories har en detaljerad genomgång av Trickster.

MacJournal (ordinarie pris 40 dollar) har funnits med länge och är ett populärt program för att föra journaler och spara anteckningar av olika slag. Programmet kan kryptera och skydda utvalda anteckningar och kan publicera direkt till WordPress, Blogger med flera.

Voila (ordinarie pris 30 dollar) gör processen att ta skärmbilder, redigera och publicera dem enkel. Har många fler funktioner än den inbyggda skärmavbildningen i OS X.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.