Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xbox SmartGlass - som AirPlay och mer därtill

SmartGlass gör iPhone och iPad till interaktiv fjärrkontroll för Microsofts Xbox-plattform.

Vid teknikkonferensen E3 presenterade Microsoft den nya tekniken Xbox SmartGlass som använder mobila enheter och PC med Window 8 för att interagera med Xbox 360. Det intressanta för Apple-användare är att även iOS kommer att stödjas så iPhone och iPad kan användas.

SmartGlass påminner om Apples AirPlay, tekniken som finns inbyggd i iOS-produkter idag för att strömma bild, ljud och video över wifi till Apple TV samt även fungera som utökad fjärrkontroll för bland annat spel. Men SmartGlass är mer än så, framförallt genom ökad tvåvägskommunikation med SmartGlass-enheten.

Microsoft visade upp ett exempel där tv-kanalen HBO visade Game of Thrones på tv:n (via Xbox 360) och hur en platta med SmartGlass samtidigt visade en karta över fantasyvärlden för att berika tittarupplevelsen på ett interaktivt sätt. Microsoft ser en framtid där Blu-ray, DVD:er, webbsajter och appar byggs med stöd för SmartGlass.

En annan funktion är att kunna påbörja en video hemma på Xbox 360 och sen fortsätta se den på annat håll på en enhet med SmartGlass. Plattformen är inte bara till för video, även program och spel ska kunna utnyttja tekniken för att göra den mobila enheten till interaktiv kontroll.

Avsikten är att SmartGlass ska fungera relativt likadant för iOS, Android, Windows Phone och Windows 8. Men som bekant är Apple också en faktor i sammanhanget genom sin kontroll över vad appar får och inte får göra i iOS. Så om funktionen att t.ex. strömma video till Xbox 360 verkligen kommer till iOS återstår att se.

Nedan en reklamvideo från Microsoft som introducerar SmartGlass:

SmartGlass ska komma innan slutet av året. Det är dock oklart om det kommer till Sverige samtidigt eller om det först lanseras i USA.

[Via [url="http://www.theverge.com/2012/6/5/3064855/micr..."]The Verge[/url]]

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.