Elevation Dock första Kickstarterprojekt att nå en miljon dollar

En så simpel sak som en ny bättre docka för iPhone var det första Kickstarterprojektet att nå en miljon dollar i stöd från supporters.

Kickstarter är en sajt där entreprenörer kan ragga pengar till projekt direkt från besökare. Entreprenören lägger upp en beskrivning av sitt projekt och bestämmer vilken summa som måste uppnås för att projektet ska kunna genomföras. I fallet Elevation Dock var summan satt till 75.000 dollar.

Besökare på Kickstarter kan välja att satsa en bestämd summa pengar i projektet vilket, vilket ofta innebär att man också beställer produkten som projektet ska resultera i. Om projektet inte lyckas nå sitt mål dras inga pengar från de som satsat i projektet, men om målsumman uppnås dras pengarna.

Kickstarter fått mycket uppmärksamhet eftersom det har hjälpt entreprenörer att ragga pengar på ett enkelt sätt som de annars skulle haft svår att få ihop genom att gå den traditionella vägen via riskkapitalbolag, banker osv. Ett Kickstarterprojekt som 99mac tidigare uppmärksammat är iPod nano-armbandet TikTok som vi till och med testat den slutliga produkten av för ett år sedan. TikTok var fram till förra veckan det största projektet hittills hos Kickstarter.

Elevation Dock

Elevation Dock var alltså det första projektet hos Kickstarter som nådde den magiska gränsen en miljon dollar, det skedde i slutet av förra veckan. Det var förövrigt ett galet dygn för Kickstarterteamet då ytterligare ett projekt gjorde en dundersuccé och på extremt kort tid lyckades passera en miljon dollar, läs mer om dessa 24 timmar på Kickstarters blogg.

Idén som Casey Hopkin, mannen bakom Elevation Dock, hade var enkel: en docka som är snygg, lätt att använda och står stabilt kvar när man lyfter upp telefonen. Se videon från projektsidan för en bra beskrivning. Jag blir själv sugen på att skaffa en eller rent av två stycken (perfekt att ha på sängbordet också).

Elevation Dock visar på ett uppdämt behov av en bättre docka, eller hur ska man annars tolka att totalt 12.521 personer valde att satsa tillsammans 1.464.706 miljoner dollar i projektet?