Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Få ut det mesta av Alfred

Få verktyg har förändrat mitt sätt att använda Mac så mycket som Quicksilver när det kom för ett antal år sedan. Att blixtsnabbt kunna starta program utan att behöva lyfta händerna från tangentbordet oavsett vad man gör för tillfället var oerhört smidigt.

Quicksilver har hunnit hamna i dvala och komma tillbaka sedan dess och det finns liknande verktyg som LaunchBar eller varför inte systemets inbyggda Spotlight som numera är rätt kvickt. Men inget annat program har känts så rätt som Alfred.

Alfred kan förstås starta program blixtsnabbt, men har även webbsökningar, enkel tillgång till att hitta filer och göra saker med den, utföra beräkningar, kontrollera iTunes och inte minst göra egna specialsökningar (mer om detta en annan gång).

#Alfred är gratis att ladda ner i sitt standardutförande och kan göra allt ovanstående. Men programmet kommer till sin största nytta om man köper tillägget Powerpack som lägger till ett antal användbara finesser.

För min del är urklippshistoriken en livräddare när jag haft något viktigt i urklippet och råkar kopiera något annat innan jag klistrat in det första. Men det finns mycket mer i form av skript och tillägg som man kan lägga till Alfred om man har Powerpack.

På Alfreds supportsidor finns en uppsjö av tillägg och skript samlade, nästa så mycket att det kan verka överväldigande. För att få ut det mesta av Alfred har jag här samlat några bra startpunkter för den som vill upptäcka denna värld:

Anna's Alfred Hat Tips är en utmärkt startpunkt. Anna jobbar med Alfred och har postat ett gäng tips om saker man inte visste att man kunde göra med Alfred. Kolla in den här sammanställningen av 81 (!) tips som hon gjorde för några månader sedan.

Mac.AppStorm har postat 20 Must Have Alfred Extensions som listar en hel del godsaker.

Julen är över men Alfreds julkalender 2011 innehåller också lite bra tips.

Alfred är också ett program som ständigt utvecklas och förbättras av skaparen Andrew Pepperrell, snart kommer t.ex. Alfred 1.1 ut med lite nyheter.

När det gäller egna specialsökningar i Alfred är det något jag tänker återkomma till med en egen artikel där jag tipsar om några smarta sådana samt hur man gör egna.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.