Vad kan vi vänta oss från Apple under 2012?

Det finns goda förhoppningar om att 2012 blir ett riktigt intressant år för användare av Apples produkter. Vi försöker sia om vad som kan tänkas hända.

Grafik baserad på bild från geekpedia.com

2012 har precis kommit igång och än så länge är den största nyheten från Apple att deras ekonomi går som tåget. Faktum är att det går bättre än tåget, senaste kvartalet var ett av de bästa i världen någonsin av ett företag (och alla andra sysslar med fossila bränslen).

Den andra stora nyheten hittills är Apples satsning på iPad som plattform för läroböcker, en satsning som vi säkert får höra mer av under året. Men vad kan vi vänta oss för andra nyheter från Apple under året?

Apple är som vanligt hemlighetsfulla och säger i princip aldrig något om kommande produkter. Så allting som följer är bara mina egna spekulationer, baserat på rykten, historik och magkänsla.

 • Närmast till hands kanskeiMac ligger, det borde komma en ny modell under februari-april.

 • Någon gång kringmars kommer iPad 3med retina-skärm. iPad 2 finns kvar som billigare alternativ.

 • Under våren, troligen i april men kanske så sent som maj, kommer nästa MacBook Promed Ivy Bridge och andra godsaker. Ivy Bridge ger lägre strömförbrukning, vilket kan bana väga för tunnare, mera MacBook Air-liknande design. Min egen stora förhoppning är ryktena om högupplöst skärm.

 • Ijuni håller Apple sin årliga utvecklarkonferens WWDC. Vi får INTE se nästa OS X men däremot visas iOS 6upp.

 • Undersommaren kommer en ny version av MacBook Airmed Ivy Bridge och förstås mer lagring, snabbare processor osv.

 • Vi borde även se en nyMac mini men det är oklart när, kanske så dröjer det ända till sommarenockså.

 • Sommaren passeras utan att någonny iPhone släpps, den kommer istället i september. Denna gång med ny design och 4G. Även iPod-prylarna får mindre uppdateringar vid samma tillfälle och så släpps iOS 6.

 • En joker i leken är framtiden för Mac Pro. Mac Pro är gammal redan, men lär inte komma i ny versionförrän Intel släpper nya Xeon-processorer, när nu det sker.

 • Apple kommer också att pusha hårt föriCloudunder året. Tim Cook sa nu vid senaste kvartalsrapporten att iCloud är Apples strategi för det närmsta årtiondet.

 • Ryktena kommer att fortsätta gå heta kring enTV från Apple. Kanske kommer det en sådan produkt, kanske inte. Någon form av satsning på detta området tror jag definitivt kommer, men oklart vad. Apple TVsäljer bra och borde få en uppdatering under året till 1080p och förhoppningsivs äntligen stöd för appar likt iPhone och iPad har. Förhoppningsvis kommer Apple TV 3 redan under vintern-våren.

 • För svensk del kan man drömma om at 2012 blir året då vi på allvar kan börjaköpa filmer och tv-serier i iTunes Store, men jag skulle inte hålla andan för det har verkligen gått trögt. Mera säkert kort är att vi får iTunes Match och iTunes in the Cloud under året, eftersom det kommer till allt fler ländernu.

 • Jag har främst räknat upp hårdvara och OS, men Apple gör ocksåmjukvara. Jag hoppas verkligen vi får se Aperture 4 snart och iLife och iWorkborde få sig en översyn under året.

Har jag missat någon stor viktig punkt? Har jag helt fel i någon spekulation? Hur tror du 2012 kommer att utveckla sig? Skriv ner dina tankar!

Kommentarer
28 svar

I en intervju berättar Apples designer Jony Ive att han inspirerades av stormtroopers i Star Wars när han tog fram designen på Apples trådlösa hörlurar Airpods.

USA:s president Donald Trump säger att Apples vd Tim Cook lovat att bygga tre fabriker i landet och att de kommer att vara "stora stora stora".

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Adobe meddelar på sin nyhetsblogg att Adobe Flash Player läggs ner.