Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Twelve South BackPack

Twelve South hjälper dig att rensa upp lite på ditt skrivbord om du har en iMac eller Apple Display.

Har du en iMac eller någon av Apples bildskärmar så är Twelve Souths finurliga BackPack en snygg lösning för att rensa upp något på skrivbordet.
Från iPhonebutiken.se har vi fått titta på ett exemplar och lösningen är lika snygg som enkel, en hylla som du fäster bakpå din iMac eller Apple bildskärms fot.

I förpackningen, även den snygg, så hitter vi först själva hyllan, sedan en stor mängd olika plastadaptrar. Eftersom BackPack ska passa till alla Apples iMacs och bildskärmar (med platt skärm) så behövs 5 olika adaptrar. För att veta vilken adapter man ska använda måste man titta i den tvåsidiga instruktionsboken. Men 27" Thunderbolt Display finne inte med, inte heller 27" iMac. Ett snabbt besök på Twelve Souths hemsida kompletterar dock instruktionsboken och meddelar att vi ska använda #4|4. Så länge man håller reda på att L är vänster och R är höger så är det inga krångligheter att passa ihop dem.
Sen är det bara att måtta in var man vill att hyllan ska sitta och dra åt tumskruvarna.

Själva hyllan är full med små hål för att öka ventilationen till den externa hårdddisken, switchen eller vad du väljer att placera där. I förpackningen följer även en gummimatta med som man kan sätta på hyllan om man har något som glider runt eller bara är ömtåligt.

Eftersom BackPack vertikalt kan placeras var du vill längs skärmens fot så är det inga problem att sätta flera BackPacks på rad och på det sättet få en egen Billy-bokhylla där bak. Varje hylla klarar en belastning på 2,27kg.

Twelve South Backpack kan köpas för 449kr från iPhonebutiken.se

Fördelar:
+ snygg design
+ ger extra utrymme
+ flera hyllor kan monteras

Nackdelar:
- priset

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.