TEST: Twelve South Compass

Vi testar ett snyggt ställ till iPad från Twelve South. Snyggt och genomtänkt som de flesta av deras produkter.

Twelve South tillverkar tilltalande tillbehör till Apples produkter. För ett tag sedan testade vi MagicWand och nu ger vi oss på deras ställ för iPad, the Compass.

I förpackningen får man the Compass och ett resefodral. Det behövs knappast någon instruktionsbok. Compass är tillverkad i gediget stål med gummifötter på alla ställen där det kan tänkas behövas. Det går lika bra att placera sin iPad eller iPad 2 horisontellt som vertikalt, Compassen står lika stadigt.

Genom att fälla ut det lilla benet istället så får man istället den lägre "skrivställningen".

Compass kommer i tre olika färger; iPad Silver, Tactical Black och Candy Apple Red.

Om man bär med sig Compassen i datorväskan eller ryggsäcken när man ska ut och flyga så ska man inte glömma att packa upp den ut väskan och lägga den på bandet. På röntgen ser den nämligen ut som ett vapen och jag har fastnat på fyra olika flygplatser för extra kontroll och uppackning av väskan. Väldigt irriterade när man har bråttom.

Sammanfattningsvis är TwelveSouth Compass är alldeles utmärkt produkt som får en stark köprekommendation. Även om man tror att man inte behöver en Compass så kommer man inte klara sig utan den när man väl börjat använda den.

Priset ligger på 40USD exkl frakt från Twelve South men flera butiker i Sverige säljer även Twelve Souths produkter.

Fördelar:
+ design
+ kontruktionen

Nackdelar:
- Fastnar i säkerhetskontrollen på flygplatsen