Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Norêve Tradition B Leather Case iPad 2

Vi testar ett läderfodral till iPad 2 från Norêve.

Norêve heter förtaget som ligger i Saint-Tropez tillverkar exklusiva fodral till diverse smartphones, bärbara datorer och mp3-spelare och de flesta modellerna görs på beställning.

Vi har tidigare testat Norêve Tradition Leather Case iPhone 4.

Modellen vi ska testa heter Tradition B Leather Case och passar till iPad 2. Materialet kallas Ambition och färgen heter Ebony. De flesta av Norêves fodral finns i flera olika typer av läder och ännu fler färger. Tradition Leather Case finns i fyra olika material och ca 20 olika färger.

Installationen är väldigt simpel. iPaden hålls på plats av de kurvade kanterna på fodralet och man placerar bara sin iPad där så är man klar. Det som vi direkt upptäckte var att passformen på fodralet inte var helt perfekt. iPaden ligger inte helt plant mot fodralet vilket gör att kanterna inte greppar helt runt om. Förhoppningsvis ger lädret med sig efter tiden så att passformen blir bättre, vilket även var det svar vi fick från Norêve också.

Självklart kan man vika framsidan av fodralet för att få stöd för att t.ex. skriva eller titta på film. I framsidan sitter en magnet som stänger av och på iPaden precis som Apples Smart Cover. Den hjälper även till att hålla framsidan stängd.

På baksidan finns urskärningar för kameran och högtalaren och på höger sida kommer man åt volym- och lock-knappen. Självklart är även dockkontakten och hörlursuttaget lättillgängliga.

Sammanfattningsvis måste man dock säga att passformen inte är lika bra som fodralets motsvarighet till iPhone 4. Priset på 89EUR avskräcker naturligtvis, men valen av material är såklart en förklaring till priset. Tyvärr räcker inte helheten för att motivera ett köp. Det finns helt enkelt bättre alternativ.

Fördelar:
+ Bra kvalité på materialet
+ Många färger/material att välja på

Nackdelar:
- Passformen
- Priset

http://www.noreve.com/langue/en.html

Kolla in tävlingen här på 99mac imorgon för att vinna fodralet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.