Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: MagicWand

Har du både ett Wireless Keyboard och en Magic Trackpad? Para ihop dessa både praktiskt och snyggt.

Den här gången ska vi testa MagicWand från Twelve South. Ända sedan Apple introducerade Apples Magic Trackpad har det kommit olika lösningar på att para ihop den med Apples Wireless Keyboard då både utseendet och måtten gör att man vill att de ska höra ihop.

MagicWand är en ganska enkel produkt, en bit aluminiumfärgad plast som har formen av ett rör halverat på längden som håller Magic Trackpad och Wireless Keyboard på plats. Designen är smart och minimal, den tar inte upp mycket extra utrymme på skrivbordet.

Längden på MagicWand är nästan exakt lika lång som Magic Trackpad och Wireless Keyboard tillsammans. I förpackningen kommer endast MagicWand, en H-list, en gummilist och en enkel bruksanvisning. För att montera ihop MagicWand med Magic Trackpad och Wireless Keyboard trycker man Magic Trackpad och Wireless Keyboard på plats - man glider INTE in dem från sidan. Man kan själv välja om Magic Trackpad ska sitta till höger eller vänster om Wireless Keyboard, det spelar ingen roll.
Hur man än sätter dem så finns det en klar nackdel med MagicWand; eftersom både Magic Trackpad och Wireless Keyboard har sina power-knappar till höger och batterier till vänster så kommer en av dem att skymmas. Samt om man använder t.ex. Mobee Magic Bar så fungerar den bara att koppla in på enheten längst till vänster eftersom vi precis nämde så är det på vänster sida battierluckorna sitter på Magic Trackpad och Wireless Keyboard.
Vilket även betyder att man måste ta isär konstellationen för att byta batteri på enheten längst till höger. Eftersom både Magic Trackpad och Wireless Keyboard sätter sig själva i sleep-mode när de inte används så är åtkomsten av power-knappen inte alltför viktig.

Har man väl fått både Magic Trackpad och Wireless Keyboard på plats i MagicWands skåra så märker man om man lyfter lite på hela paketet så roterar Magic Trackpad och Wireless Keyboard i skåran. Det har Twelve South dock tänkt på. I förpackningen fick man även med en H-list (en list formad som ett "H") som man sätter i kanten på Magic Trackpad och Wireless Keyboard så hålls de på plats och roterar inte var för sig. Man får även med en liten gummilist för att täcka över den lilla springa som bildas ovanför H-listen.

När allt är på plats så märker man knappt MagicWand längre. Kontruktionen är så stabil att man kan lyfta alla tre delarna (MagicWand, Magic Trackpad och Wireless Keyboard) i valfri del och alla följer med utan ramla loss eller ens svikta. Passformen på MagicWand är väldigt prefekt.

Det finns dock ytterligare en nackdel. Magic Trackpad konstruktion är sådan att det inte finns en traditionell, fysisk "klick-knapp" i själva plattan utan det finns inbyggt i de två neder fötterna på undersidan. Så när man trycker på plattan så "klickar" det i själva verket i en eller båda av dessa fötter (testa själv, lyft på Magic Trackpad och tryck på en av fötterna så hör du ett klickande ljud).
På grund av H-listen så blir den foten som är närmast listen lite mer "stum" än den andra och kräver därför att man trycker lite hårdare när man närmare sig det hörnet (den sida där H-listen och Wireless Keyboard sitter). Det fungerar fortfarande att trycka men man måste klicka lite hårdare än motsatt sida. Vissa kanske stör sig på det, andra inte.

MagicWand är gjord i plast, vilket ofta när det kommer i nära kontakt med metall brukar slitas och töjas. Men efter att ha läst lite på internet vad långtidsanvändare av MagicWand skrivit så verkar det som om konstruktionen fortfarande håller allt på plats perfekt. Det folk skriver är att silverfärgen skavs loss och lämnar lite rester på Magic Trackpad och Wireless Keyboard, men som lätt borstas bort.

Priset ligger på ca 300 kr här i Sverige. De flesta Mac-affärer brukar ha Twelve Souths produkter.

Fördelar:
+ smart och snygg lösning
+ stabil konstruktion

Nackdelar:
- kommer inte åt en av power-knapparna
- måste trycka lite hårdare i hörnet
- måste tas loss för att ladda med Mobee Magic Bar

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.