Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Mobee Magic Charger

Har du en Magic Mouse och tröttnat på att byta batterier i tid och otid? Läs vidare hur du laddar din Magic Mouse trådlöst utan att ens ta ur batterierna.

Magic Charger från Mobee, som är baserat i Schweiz, har kommit på något som Apple borde ha gjort själva. En trådlös laddare till Magic Mouse.

Tekniken som Magic Charger bygger på kallas induktiv laddning, vilket enkelt kan förklaras som laddning utan sladd. Det är samma sorts teknik som laddar till exempel en elektrisk tandborste, då dessa oftast har gummi i botten för att eventuellt spillvatten inte ska kortsluta tandborsten/laddaren.

I förpackningen är instruktionerna tryckta på insidan och i kartongen består innehållet bara av tre olika delar, en USB-sladd, laddstationen samt ett nytt bakstycke till Magic Mouse där de nya NiMh-batterierna sitter fast. USB-sladden har en mini-USB-kontakt trots att micro-USB är betydligt vanligare i dagsläget.

Installationen kan inte vara enklare, plocka bort det befintliga bakstycket på din Magic Mouse, plocka ut dina gamla batterier. In med Magic Chargers batteripaket och du är klar att börja använda eller ladda den. Den första laddningen kan ta lite längre tid än de 5-6 timmar som Mobee anger, så låt den stå och ladda över natten första gången.
För de som är kinkiga med vikten på sin mus så blir Magic Mouse med Mobees batterier ca 15g lättare än med vanliga AA-batterier.

NiMh-batterierna som medföljer Magic Charger har 1.2V celler och är tillsammans på 2.4V till skillnad mot två stycken vanliga AA-batterier som tillsammans är på 3V. Därför rapporterar OS X aldrig att din Magic Mouse är fulladdad, även fast den är det. En fulladdad Magic Mouse som laddats med Magic Charger visar bara 70% i OS X. För de som kan räkna så borde det bli 80%, men Mobee säger att om OS X visar mellan 70% och 80% så är de fulladdade. Detta är något som Mobee "varnar" för redan på en klisterlapp på laddaren.

Om batterierna skulle vara helt tomma tar det ca 5-6 timmar innan de är fulladdade igen. Fulladdade batterier räcker enligt tillverkaren upp till sex dagars användning. Vid normalt användande räckte batterierna för oss i minst en vecka, så 6 dagar x 8 timmar verkar ganska rimligt. Enligt Mobee ska batterierna räcka i upp till 3 år även om man laddar dem varje dag.
Batterierna laddas inte om datorn är avstängd men väl om den står i sleep mode.

Det går att köpa lösa batteripack från Mobee om man har flera möss som vill dela på samma laddningsstation.

Magic Charger är en genial idé som Mobee har lyckats genomföra utmärkt. Den stora svårigheten är att komma ihåg att ställa Magic Mouse på laddstationen. Något som dock inte Mobee kan klandras för.

Magic Charger @ Mobee Technology

Köp Mobee Magic Charger hos Apple Store för 449kr

Fördelar:
+ Smidig laddningsstation
+ tar lite plats
+ möjlighet att köpa extra batterier

Nackdelar:
- något långsam laddning
- att OS X rapportera fel %

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.