Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPad 2 - så blev den

Igår presenterades iPad 2 av Steve Jobs på plats i Yerba Buena Center for the Arts i San Fransisco. iPad 2 bjöd på ett nytt utseende och en del förändringar under skalet.

Thinner, lighter, faster kan nog sammanfatta både iPad 2 och Steve Jobs, som trots sin sjukskrivning såg pigg ut när han dök upp på scenen till allas förvåning och fick stående ovationer.

iPad 2 har fått en ny formfaktor och blivit 4,6mm tunnare, 79g lättare (WiFi-versionen) samt fått dubbla 1Ghz A5 processorer.
Dubbla kameror, VGA på framsidan, HD (720p) på baksidan gör iPad 2 redo för FaceTime. Skärmen blev precis som de flesta trott den senaste tiden oförändrad. Lagringskapaciteten ändrade inte heller Apple på, 16/32/64GB är det man har att välja på.

iPad Smart Cover heter det nya fodralet som både fungerar som fodral och även som stående och liggande stöd.
Nytt är att iPad 2 precis som iPhone 4 har en gyro som känner av hur du håller och rör din iPad, något som främst används som spelkontroll i olika spel.

Det som är uppseendeväckande är att Apple inte har avslöjat hur mycket RAM, som iPad 2 har, inte heller vilka grafikkretsar som sitter i den. Nedan är en jämförselse med iPad 1, det som inte syns där är batteriet som enligt Apple ska vara på 10h för WiFi-versionen och 9h för 3G för både iPad 1 och 2.

iPad 2 kommer i både svart och vitt direkt från första försäljningsdagen (Vad hände egentligen med den vita iPhone 4?)

I Sverige får vi vänta till den 25 mars för att kunna köpa iPad 2 som ska kosta lika mycket som iPad 1.

Läs mer om iPad 2 hos Apple

Diskutera iPad 2 i forumet

Diskutera köp av iPad 2 i forumet

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.