Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

SAS lanserar Smart Pass med NFC teknologi

SAS förenklar livet för affärsresenärer genom SAS Smart Pass som använder NFC teknologi. Snart kommer du kunna gå från gatan till planet bara genom att svepa din iPhone genom incheckningen!

Alltfler rykten säger att iPhone 5 kommer innan sommaren och inkluderar NFC, Near Field Communication stöd. SAS storsatsar redan innan dom flesta telefoner fått NFC och löser problemet genom en smart sticker som klistras på baksidan av telefonen. I takt med att telefoner med #NFC lanseras flyttas själva Smart Pass funktionen in i telefonen.

99mac var på plats på Arlanda igår för smyglanseringen av SAS Smart Pass och fick testa systemet. Det är så enkelt och smidigt att man knappt tänker på hur avancerat systemet är.
Smart Pass används vid incheckning, Fast Track, Lounge och ombordstigning och allt du behöver göra är att dra telefonen över incheckningsplattan så är det klart. Ingen App behöver installeras och inga knapptryck på telefonen behövs.

Just nu pågår test på tre flygplatser: Malmö, Ålborg och Billund och femton super-frequent-flyers på respektive ort har redan fått Smart Pass etiketter för testning. Under andra kvartalet 2011 kommer alla Eurobonus Guld och Pandion resenärer få etiketter hemskickade.

På sikt när dom flesta telefoner har NFC kommer alla Eurobonus resenärer kunna använda Smart Pass gissar vi men det är inget SAS förmedlat ännu.

Vi tycker att detta var en kul implementation av den nya tekniken och på sikt kommer nog NFC förändra vardagen för oss alla. Telefonen är något vi alltid bär med oss...

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.