Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Henge Docks

Använder du en extern skärm till din MacBook och har du tröttnat på att koppla in sladdarna varje gång du ska flytta på laptopen? Läs då vidare för här testar vi en billig och bra lösning.

Henge Docks grundades av 3 barndomsvänner som hade tröttnat på att koppla i och ur sladdar varje gång de skulle flytta sina MacBooks mellan hemmet, jobbet och hemmabion. 2007 började de skissa på en stående lösning och i början av 2010 kunde de börja skeppa de första enheterna som sålde slut direkt. En av anledningarna är självklart det låga priset, $59-$75 beroende storlek på MacBooken.

Den Henge Dock vi ska testa passar till en MacBook Pro 15" mid 2010. Eftersom Apple hela tiden byter plats på portarna så måste man se till att beställa rätt version. Det är dock inga problem då det finns väldigt förklarande bilder på Henge Docks hemsida.

Paketet innehåller förutom själva dockan, även instruktionsanvisningar, skruvar och verktyg samt ett gäng förlängningskablar. I det här paketet kom det med 2x USB, 1x FireWire, 2x Audio in/out och 1x Ethernet. För att se vad se vilka typer av kablar som ingår till varje paket så finns den informationen på deras hemsida.
Själva dockan är gjord av hårdplast, den känns väldigt gedigen och står stadigt på bordet. På undersidan finns det en kabelkanal för alla sladdar och eventuella display-adaptrar.

När man väl kommit på vilka kontakter som ska sitta på vilken plats går själva installationen mycket enkelt. Det är bara att skruva fast kontakterna med den medföljande sexkantsnyckeln och skruvarna. De medföljande sladdarnas kontaker passar väldigt exakt. Använder du egna kablar så kan det bli lite mellanrum men de hålls oftast ändå på rätt plats med hjälp av skruven. På bilden ovan ses alla kontakter utom Firewire inkopplade. Line-out är min egna optiska kabel som passade perfekt. Till Mag-Safe-kontakten följer det med 3 olika adaptrar så det inte blir problem om åldern på laddaren skiljer sig från åldern på datorn.

Resultatet blir lyckat. Ingen kraft behövs, man låter datorn bara sjunka ner i dockan. Är alla kontakterna på rätt plats så trycks de in med hjälp ut av datorns egna vikt. Behöver man trycka ner datorn så är något inte helt rätt. Då får man plocka fram sexkantsnyckeln och justera hankontakterna.

Mer plats på skrivbordet, smidig dockning, lågt pris. Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med Henge Dock. En bra produkt till ett vettigt pris helt enkelt. Den enda nackdelen jag kan komma på är att skärmen på datorn inte går att använda som en extra skärm för de som brukar göra det.

Fördelar:
+ Slipper koppla kablar
+ Sparar plats på skrivbordet
+ Bra kabelgömma
+ 30 dagars "nöjd kund-garanti"

Nackdelar:
- Kan ta några försök att få 100%-ig passform
- Går inte att använda skärmen

Köp hos: Henge Docks - http://hengedocks.com

Kommentarer
40 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.