Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: The Case Vol. 3 & Little Black Book Vol. 4

Den här gången har vi kommit över ett till utseendet annorlunda fodral till iPad och iPhone. Saknar du tiden då anteckningsböcker och kollegieblock var standard för att föra anteckningar? Läs då vidare för två retrofodral.

Tillverkaren Pad & Quill tillverkar fodral som ser ut som anteckningsböcker, á la Moleskins, till en rad olika produkter. Namnen på produkterna är inte direkt korta och katchiga men ändå beskrivande och rakt på sak; The Case Vol. 3 till iPad samt Little Black Book for iPhone 4, Vol. 2. Fodralen tillverkas för hand i Minneapolis av italienskt läder och björk och känns riktigt gedigna och bra tillverkade.

Idén är ganska enkel, en träram i björk som håller produkten på plats. Klä in det hela i lite läder och foder och voila, du har förklätt din iPad/iPhone till en bok. Den röda flärpen är till för att du lättare ska få ut iPhone/iPaden lättare ur fodralet. När fodralet är stängt finns det ett gummiband som ser till att förblir stängt.

Passformen går inte att klaga på, produkterna sitter säkert i fodralen.

The Little Black Book har utskärningar i toppen och botten för att komma åt ingångar och knappar. På vänster sida är det en nerfasning i träet för att komma åt volymknapparna. Självklart finns en utskärning i baksidan för kameran.

The Case Vol. 3 har mer precisa utskärningar bara där det verkligen behövs, för hörlursutgången och power-knappen i toppen och dock-kontakten i botten. Pärmens framsidan går att vika bakåt och på sätt få en bättre lutning på iPaden för att t.ex. skriva på den. Ryggen på fodralet tar ingen skada av det, medan ryggen på en vanlig bok skulle självklart gå sönder. Pärmen går också att använda som bordsställ.

Sammanfattningsvis så gillar jag idén och genomförandet skarpt. Till iPaden kommer jag att använda The Case, men till iPhone så passar The Little Black Book inte mig personligen då jag oftast har den i byxfickan. Skulle jag bära telefonen i väskan eller liknande så skulle jag nog använda The Little Black Book.

Fördelar:
+ Snygg design
+ Bra kvalité

Nackdelar:
- Gör iPhone något otymplig

Pad & Quill http://www.padandquill.com

// Michael Holm, 99mac

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.