TEST: Wrapsol skyddsfilm

Test av Wrapsol skyddsfilm

Wrapsol är ett företag som tillverkar skyddsfilm till en mängd olika produkter. Dock inte lika många produkter som deras största konkurrenter Zagg invisibleSHIELD och Bodyguardz. Jag har lagt fingrarna på skydd till MacBook Air samt iPad.
Wrapsol inhandlas enklast på deras hemsida. Där ser man vilka delar som ingår och det är enkelt att beställa. Betalningen sker med kreditkort och det finns två fraktsätt att välja på till Sverige; Posten eller FedEX. FedEx var här på två arbetsdagar medan Posten (USPS/Posten) tog 5-7 arbetsdagar. Dock var det ganska stor skillnad i fraktkostnad

Wrapsol är ett miljövänligt företag och uppmanar att återvinna 100% av förpackningens alla delar. Dessutom donerar de en lite summa till Cool Earth (www.coolearth.org) för varje produkt de säljer.

Förpackningen innehåller förutom skyddsfilmen till vald produkt;

  • appliceringsväska i glasrör med pump

  • generella installationstips

  • en mikrofiberduk samt

  • en halvmjuk skrapa

Installationen går till precis som med de flesta andra skyddsfilmer. Stäng av produkten och om möjligt ta ur batteriet. Täck gärna till ev. portar, ingångar, etc med en tejpbit eller liknande så inte vätska kommer in av misstag. Ett tips är att genomföra installationen i ett badrum där duschen har varit igång på varmt ett tag så det har blivit alldeles immigt, på så sätt minskar man risken för damm som flyger runt i luften och hamnar under skyddsfilmen. Rengör det som ska skyddas noggrant och torka med mikrofiberduken. Spruta lite appliceringsvätska på dina händer innan du tar i filmen, pilla loss filmen från sitt skyddspapper och spruta sedan appliceringsvätska på filmen innan du lägger den på produkten du vill skydda. Rätta till och använd sedan skrapan för att pressa ut överflödig vätska. Låt produkten vila i ca 24h så kommer alla små luftbubblor att försvinna av sig själva.
Wrapsol har på sin hemsida flera videos som visar hur man går tillväga på olika produkter.

Reultatet på en MacBook Air

Den matta ytan gör sig riktigt bra på borstat aluminium, såsom MacBooks och baksidan på iPad. Den matta ytan gör även att fingeravtryck inte syns lika bra och man får lite bättre grepp om produkten.

(iPhone 4G till vänster, liggandes på iPad)
Den enda nackdelen jag hittar med Wrapsol är när resultat på framsidan av min Ipad, den matta filmen gör att skärmen ser matt och tråkig ut. Lite som ett insynsskydd på en vanlig monitor. Ovan ses min iPhone 4 med Bodyguardz liggandes på skärmen på min iPad som har Wrapsols film på skärmen.

Wrapsols produkter kommer med livstidsgaranti, skulle det hända något med din skyddsfilm loggar du bara in på sidan och beställer ett nytt, du behöver endast betala fraktkostnaden. Det är ungefär samma garantisystem som Zagg och Bodyguardz använder. Om du inte är nöjd med din Wrapsol så skickar du bara tillbaka den inom 30 dagar så får du tillbaka dina pengar (minus fraktkostnaden).

Enligt Wrapsol så är deras film nästan dubbelt så tålig som Zagg invisibleSHIELD. har mindre friktion än en glasskiva och håller mer än dubbelt så länge som Zagg invisibleSHIELD. För mer info om dessa tester så får man besöka Wrapsols hemsida, klicka på ”why wrapsol?”.
För mig personligen så blir det utseendet som får avgöra till slut. Jag vill att min iPhone ska vara pianoblank på baksidan, så där sätter jag inte Wrapsol. Min MacBook vill inte ha en glänsande, blank yta, så för att skydda den borstade metallen men ändå behålla just den borstade ytan så kan jag varmt rekommendera Wrapsol. Även baksidan på min iPad får skyddas av Wrapsol.

http://www.wrapsol.com

Fördelar:
+ Matt yta gör sig bra till borstad metall
+ Ger bättre grepp
+ Grönt företag
+ Livstidsgaranti

Nackdelar:
- Inte helt genomskinlig på displayer
- Något dyrare än konkurrenterna

// Michael Holm

Kommentarer
5 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.