TEST: Waterfield Designs Cargo Large

Waterfield Design Cargo Large + Sleeve + Gearpouch

<IMG SRC=/testlabbet/pics/wfvaska/wfbilder/cargo.jpg>

Pris: $239 + frakt($23) och moms.
En semihård Axelremsportfölj som kompletteras med en skräddarsydd "Sleeve" för din dator. I priset ingår även en "Gearpouch". "Sleeve" och "gearpouch" är i testet benämnda som prylpåse respektive fodral (tack mondo65). Väskan mäter ca 50x35x15 cm och väger en liten bit under 2 kg inkl prylpåse och fodral.

Fler bilder finns här

En rejäl axelremsväska som ger en känsla av hög kvalitet. Ett par ordentliga handtag och ett brett axelband med en flyttbar vaddering gör att man nog utan problem kan lasta i mer än bara datorn och samtidigt inte få ont i axeln/handen efter att ha gått en bit.
Axelremmen är ställbar med ett enkelt och rejält spänne på väskans vänstra sida.

Väskan har en uppsättning fickor under ett främre lock som hålls igen av ett aluminiumspänne av flygplanstyp (matchar ju den nya AlBooken fint) medan datorfacket, en del småfickor och ett utrymme för lite större saker finns under den robusta dragkedjan på väskans ovansida. Din dator ligger väl skyddad med först det 5 mm tjocka neopren lagret i fodralet, och sedan ytterligare robust vaddering runt hela det inre utrymmet i väskan. Väskans vaddering är av någon typ av hårt skumgummi med en inre plastram som gör att väskan står upp själv.
Fickor finns det även i locket, bakpå väskan och på högra sidan finns det en lite ficka för pennor eller en mobiltelefon(om man vågar ha den i en ficka utan lock).

Den inre delen av väskan består av ett fodralfack, en uppsättning fack med plats för mobiltelefon, visitkort mm, en nyckelknippehållare samt ett stort fack där man utan problem får plats med en pärm eller två. Själv har jag ett par gånger tryckt ner både gymnastikbyxor, t-shirt, handduk, skor och dator när jag varit och tränat. (ett av facken under locket passar perfekt för ett badminton rack! )
Liksom Hedgren väskan ovan är delar av väskans inre i orange.

Fodralet är en liten minimal väska som endast rymmer din dator. Insidan består av 5 mm tjockt neopren som på utsidan är täckt med ett rejält nylontyg. Ett ordentligt kardborrefäste håller datorn inne i väskan. Om man även vill kunna använda fodralet som väska så kan man köpa till en axelrem för $18. Väl spenderade pengar tycker jag. Det är även möjligt att få ett till litet fack på den som rymmer lite sladdar och sådant för $22. Och om man lägger till ytterligare $15 för ett lock så har man en komplett liten datorväska med plats för både dator och lite tillbehör.
Det fodral jag har till min Powerbook 15,2" passar perfekt och jag skulle bli förvånad om inte fodral anpassade för andra datormodeller har samma exakta passform.

Den lilla prylpåsen som följer med i paketet är en pryl jag först såg som helt onödig, men nu använder jag den för att förvara alla de små sladdarna som hör datorn till. Jag får in allt utom min externa mus i den lilla väskan. Väldigt praktiskt att kunna ha alla sladdar på ett ställe som man lätt kan ta ur den stora väskan och t ex ha med om man bara tar med sig fodralet, men ändå vill ha en del sladdar med sig.

Det enda negativa jag hittills upplevt (förutom möjligtvis priset) är att den är ganska stor för att vara en datorväska samt att den inte formar sig efter kroppen om man bär den i axelremmen, detta på grund av den inre ramen. Den yttre storleken märks dock även på det inre utrymmet, så storleken är mer en fråga om val. Den här modellen är ju Large. Vill man ha en mindre finns ju Medium och Small.
En Powerbook 17" går in i Large- och Medium-modellen utan problem, och ett skräddarsytt fodral är på gång och kommer att levereras (20e Januari enligt Waterfield Designs) en bit före du ens kan få tag på datorn.

Slutsats
Om du har råd och vill ha en rejäl datorväska som rymmer mycket är det här väskan för dig. Om du däremot inte tycker om portföljer / axelremsväskor eller om du är ute efter en ren portfölj finns det bättre val. Ett bra alternativ är att enbart köpa ett fodral och komplettera upp den till en fullvärdig väska. En sådan skulle få ett pris på strax under $100, vilket inte är lika dyrt.

Att sätta ett betyg på den var inte lätt. Om man jämför den rakt av med andra väskor jag haft så åker den åttor runt dem (Targus NotePac, en Kenskington liknande NotePac och en TAB Elegant 11). Men för tre gånger så mycket pengar ska den väl göra det? Mitt beslut blev en 4a. Även om den kostar mycket så finns det inget jag hade förändrat för att göra den bättre.

+ Robust utförande som nog håller länge
+ Skön att bära med sig
+ Bra moduluppbyggnad
- Känns lite stor ibland
- Dyr
<IMG SRC=/testlabbet/pics/logo/web/test4.gif>

Länkar
Waterfield Designs Online Store

Ändrade rubriken, pga teckenfel i 99mac.app /M

[ 26. Januari 2003, 23:51: Meddelandet ändrat av: Martin Belak ]

Kommentarer
11 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.