Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

GRANSKNING: Apple Cinema Display 20"

99mac granskar 20" Apple Cinema Display

När jag först läste om Apples nya serie platta skärmar gjorde jag det på en Apple 17" TFT. Jag trodde inte jag skulle bli speciellt berörd av det jag läste eftersom min 17"-skärm vara så bra enligt min mening. När jag läste fler rapporter på nätet framkom det dock att just 20?-modellen upplevdes som klart bättre än både sin storebror och lillebror. När man tittar närmare på specifikationerna ser man att 20"-modellen är ljusstarkarkast i familjen. Jag gjorde en enkel jämförelsetabell för att beräkna hur mycket dyrare dom större skärmarna är per pixel.

Jag blev så nyfiken att jag gick ner till min ÅF och jämförde de tre skärmarna med egna ögon. Efter att ha sett skärmarna bredvid varandra dröjde det inte länge innan jag lade en beställning på AppleStore på en egen 20" Cinema Display.

Efter några dagar kom ett paket.

Installationen är enkel. Jag kör OS X och jag behövde bara koppla in skärmen och starta datorn. Inga behov av speciella drivrutiner. Precis som till alla Apples TFT-skärmar, så ingår en strömförande 2-portars USB-hubb i skärmen. Den vita plasten på min nya skärm lyser vitare och klarare än på min äldre 17"-skärm. Färgerna känns varmare och vackrare än på min äldre skärm. I slutändan är det dina ögon en skärms ska behhaga. Stirra dig inte blind på specifikationer och teknisk data. Jämför skärmar med dina egna ögon istället. Allra bäst är det om du kan jämföra skärmarna du är intresserad av, bredvid varandra.

Alla produkter har sina fördelar och nackdelar. Jag har försökt tänka på vilka egenskaper som kännetecknar Apples 20" Cinema Display.

Fördelar
+ Mycket bra bildkvalitet
+ Prisvärd
+ Passar formmässigt med Apples moderna stationära Macintoshmodeller.
+ Imponerar på dina kompisar

Nackdelar
- Inte helt kompatibel med OS 9
- Endast en anslutning (ADC)
- Saknar väggfäste
- Bred ram runt skärmen

Detta kan tyckas vara en lång lista negativa saker. Men alla kunder har lite olika behov och för många av oss känns vissa nackdelar betydelselösa. För egen del lider jag mest av avsaknaden av ytterligare anslutningsmöjligheter av skärmen. Jag hade gärna sett att det fanns både ADC samt DVI på skärmen. Andra konsumenter kanske saknar möjligheten att hänga skärmen på väggen. Apples TFT-skärmar har alltid haft en ganska bred ram runt skärmen. Vissa tycker att det är estetiskt tilltalande, men det är en uppenbar nackdel för de som vill koppla flera Apple-skärmar till samma dator för att få ett mycket stort sammanhängande skrivbord.

Efter att ha jobbat med skärmen i en vecka måste jag erkänna att jag är mycket nöjd. Den stora arbetsytan ökar produktiviteten. Skärmen är häpnadsväckande ljusstark och klar i färgåtergivningen. Släkt, vänner och kamrater som ser skärmen säger spontant samma sak när dom ser skärmen. Wow!

[ 17. mars 2003, 14:06: Meddelandet ändrat av: Martin Belak ]

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.