Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Missing Sync for PocketPC

<br><center><img src=/testlabbet/tester/missingsync/install.jpg border=0></center>

I sitt standardutförande kan MacOS synkronisera adresser, kontakter och kalender med ett fåtal utvalda telefoner, Palm-kompatibler och Apples egen iPod. Många är vi som har en PocketPC som man gärna skulle synkronisera på samma smidiga sätt. För oss finns Missing Sync.

Missing Sync köps via nätet hos tillverkaren Mark/Space antingen som en nedladdning eller som en CD som kommer hem med posten (inkluderar även nedladdning).
Installationen är en lätt match även om tråkig omstart måste göras. När man stoppar sin handdator i vaggan för första gången får man registrera sig. Missing Sync "låser" sig till den första handdator du synkroniserar, du kan alltså bara ha en handdator per licens.

Efter att registreringen är klar (ett temporärt serienummer kommer med vändande e-post) kan man sätta igång. Missing Sync-programmet startar så fort man stoppar handdatorn i vaggan. Där kan man montera datorn som vore den en diskenhet. Monteringen är också en förutsättning för iTunes-funktionen som vi ska se senare.

I iSync installerar man handdatorn på samma sätt som vilken enhet som helst, med samma inställningsmöjligheter.

Synkroniseringen är som sig bör bekymmerslös och allt kommer med som det ska. Det enda som verkar strula lite ibland är "Tasks" som kan replikera sig själva på PocketPC-enheten och dessutom vara svåra att få bort. Bilder i adressboken stöds tyvärr ej heller.

Som "bonus" får man tillägg till iTunes och iPhoto. I iTunes får man upp handdatorn som vore den en musikspelare i samma stil som iPod. Spellistor stöds inte men man kan "drag-and-droppa" låtar från sitt bibliotek till handdatorn. Minns bara att AAC stöds inte som standard på PocketPC, endast MP3.

I iPhoto kommer det upp en ny flik i Export-fönstret där man får möjlighet att exportera bilderna till sin handdator och om man vill, ändra storleken så de passar fönstret på en handdator.

Slutsats:
Mark/Space Missing Sync är en ypperlig produkt som gör vad den lovar och som verkligen fungerar bra. Jag ger den hela 5 i betyg, det finns faktiskt inte mycket mer man skulle kunna begära här!

Produktinformation
Tillverkare: Mark/Space hemsida
Pris: $39.95 (endast nedladdning) $49.95 (CD och nedladdning)

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.