TEST: Crumpler Team Player

<br><center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/crumpler_teamplayer.jpg></center>

Det allra första intrycket man får när man packar upp denna väska är att den är ENORM. Förutom en dator av modell större så går det ner en hel massa prylar till innan väskan ens kan kallas halvfull. Crumpler har sedan tidigare varit kända för sina axelremsväskor av "cykelbud-modell". TeamPlayer är deras första väska som är tänkt att bäras precis som en vanlig ryggsäck. Väskan säljs också i två mindre versioner, under namnen Base Toucher och Sheep Scarer. Precis som Wack-o-Phone (<a href=http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&threadid=20938>Testad den 2:a april 2003</a>) och Crisp Suit (<a href=http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&threadid=21795>Testad den 19:e april 2003</a>) har denna väska ett speciellt vadderat fack för den bärbara datorn. Facket är stort nog att rymma en 17" PowerBook.

<center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/IMG_1346.jpg><br><i><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html>Fler bilder finns här!</a></i></center>

<b>Många fickor</b>
Crumpler Team Player är försedd med två fickor som är tillgängliga på utsidan av väskan. Dessa två fickor är tyvärr inte speciellt smart utformade. Fickorna är i sig relativt stora men varför i hela friden har Crumpler gjort fickornas öppning så liten att det knappt går att trycka ner handen i dem? Grymt opraktisk lösning.

Det stora facket, där bland annat datorn förvaras är endast åtkomlig när du inte har väskan på ryggen. Väskan är nämligen konstruerad så att dragkedjan till det stora facket är beläget innanför de två axelremmarna. Dessa måste alltså vikas undan för att man på ett smidigt sätt ska kunna packa ner prylar i väskan. Bra eller dåligt vet jag inte, men annorlunda är det i varje fall. Utrymmesmässigt är väskans insida enorm. Här ryms förutom en 17" PowerBook också en hel del pärmar, kläder och annat man brukar ha i sin ryggsäck. Insidan är försedd med fyra fickor där även större prylar får plats. På den sidan av väskan som ligger mot ryggen finns en vadderad innerväska för själva datorn. Som tidigare nämnts så ryms den riktigt feta maskiner i denna väska. Nackdelen med detta är att mindre datorer har en tendens att ligga löst i det enorma datorfacket. Det går inte att spänna fast dem på något bra sätt. (Crumpler har dock mindre modeller av denna väska också). Utrymmet i väskan kan ökas ytterligare genom att innerväskan för datorn på ett smidigt sätt kan avlägsnas.

<center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/IMG_1344.jpg><br><i><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html>Fler bilder finns här!</a></i></center>

<b>Ergonomi</b>
Väskor av ryggsäcksmodell är av naturliga skäl mer bekväma att bära än axelremsväskor och väskor av cykelbud-modell. Crumpler Team Player sitter tack vare sin storlek och den förstärkta baksidan väldigt skönt och stadigt emot ryggen. Över bröstet, mellan axelremmarna finns också ett band som håller de två axelremmarna på plats. Väskan är faktiskt väldigt bekväm att bära, även då den är tungt lastad.

<center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/IMG_1356.jpg><br><i><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html>Fler bilder finns här!</a></i></center>

<b>Specifikationer</b>
Väskan mäter 55 x 33 x 28 cm (h x b x d) och väger närmare 1,5 kg. Väskan finns tillverkas i sex olika färgkombinationer, varav fyra finns att köpa direkt från Macoteket. 99macs testexemplar var grå/brun på utsidan och babyblå(!) på insidan. En klart annorlunda färgkombination. Väskan är precis som övriga Crumplerväskor tillverkad i ett material som de själva kallar för Original 1000d Chicken Tex. Materialet sägs vara helt vattentätt, något som vi inte kunnat testa. En sak är dock säkert, "tyget" känns slitstarkt som bara den.

<b>Information</b>
Tillverkare: Crumpler
Beskrivning: Datorväska av ryggsäcksmodell
Pris: 1495 kr exkl. moms, 1869 kr inkl. moms (Macoteket)

<b>Omdöme</b>
+ Slitstark
+ Bekväm att bära
- Facket öppnas på insidan
- Dyr

<b>Betyg</b>
<img src=/testlabbet/pics/logo/web/test3.gif><br>
Betyget blir medelmåttigt. Anledningarna är flera. Den främsta anledningen är att datorfackets öppning inte är speciellt praktiskt placerat. Det känns helt enkelt klumpigt att ha öppningen under axelremmarna. Den andra anledningen till det medelmåttiga betyget baseras på undertecknads subjektiva bedömning om att väskan inte är tilltalande. Jag tycker helt enkelt att den ser lite konstig ut när man har den på ryggen. Vet inte om det beror på dess storlek eller kanske den underliga formen. Den sista men dock inte oviktiga anledningen är att prislappen är på gränsen till oförskämt hög. I grund och botten är det ju bara en ryggsäck...

<b>Länkar</b>
http://www.crumplerusa.com/

<center><b><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html> >> Fler bilder finns här! << </a></b></center>

Kommentarer
11 svar

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.