Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPod.se testar Lajo:s klassiker Exo

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/exo1.jpg">

Exo är "urtypen" för iPodfodral i silikon. Det är ett fodral som smiter tätt åt runt iPoden, men lämnar hål för skärm, knappar, scrollhjul och sync/ström-kontakten.

Exo finns tillgängligt i en mängd olika färger med olika effekter, t ex självlysande. Den färg som syns på bilderna är Lime Light. Vi använder här också de olika tillbehören iShade (skydd för skärmen), bungee (säkerhetslina) och Bclip, ett bältesclip.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/exo2.jpg" align="right" vspace="10" hspace="10">
Fodralet är runt två millimeter tjockt, inte för tjockt men inte heller väldigt smidigt. Det är lite marigt att komma åt låsknappen, man får ta med nageln. Det är också problem att sätta i "ljud ut"-kontakter. De vill gärna halka ur p g a att fodralet är för tjockt.

På baksidan finns ett fäste för bältesclip som vi också har testat. I fästet på baksidan skruvas en skruv och en bricka i. Man kan sedan "snäppa" ned iPoden i bältesclipet som finns att beställa från Lajo.biz. Bältesclipet är en trevlig bekantskap och en väldigt intuitivt sätt att ta av och på iPoden från själva bältet. iPoden hänger och slänger dock i och med att det bara är en enda fästpunkt. Inget för jogginturen med andra ord. Bältesclipet passar till exo, exo2 och exo flp.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/exo4.jpg" align="right" vspace="10" hspace="10">
Om man är orolig för att tappa iPoden kan man beställa ett "bungee", en säkerhetslina till iPoden. Den fästes i ringen som sitter till vänster på fodralet. Om man sedan tappar iPoden hänger den säkert i gummispiralen. Denna funktion är dock inte så användbar eftersom man inte kan röra iPoden särskilt långt utan att sträcka säkerhetsbandet som då fjädrar och drar tillbaka iPoden.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/exo3.jpg">

Lajo:s Exo är till form och funktion likvärdig med konkurrenten iSkin.com:s produkt Evo. Den är dyrare, men inkluderar alla tillbehör (utom säkerhetslinan). Evo står för Evolution (utveckling), och just det är känslan man får när man testar Evo. Den är ett bättre köp än denna produkt. Vi återkommer med bilder och ett mer detaljerat test.

<b>Slutbetyg</b>
<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test...">

+

* Bra passform
* Bra skydd samtidigt som man kommer åt knapparna bra
* Många olika färger
* Billigt

-

* Svårt att komma åt låsknappen och hörlurskontakten
* Klumpig lösning med bältesclipet
* Inget skydd för sync/laddningskontakten
* Ibland svårt att komma ned till knapparna, p g a tjockleken på caset

iPod.se tackar som vanligt Erik Svansbo för testet!

Kommentera testet här

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.