Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Belkin Voice Recorder

Ipoden skiljer sig från andra mp3-spelare genom att den från start saknar möjligheten att spela in ljud. Denna produkt från Belkin råder bot på detta problem. Du får ljudinspelning på ett enkelt sätt och en produkt med snygg design men med en stor brist...

Belkin Voice recorder pluggas in via fjärrkontroll- och hörlurskontakten. Den sitter snyggt och bra fast, och vid inpluggning kommer man direkt in till ett tillbehörsläge där det är enkelt att spela in. Bara att trycka och köra igång. Röstfilerna sparas sedan i en speciell spellista och under inspelning i tillbehörsmenyn.

Filerna kan du sedan synka till iTunes eller lyssna på som vanligt. Du kan även använda Voice Recorder som en högtalare.

Så här långt är allt bra... Redo för ett toppbetyg? Tänk om. För det finns en stor brist, och den stavas LJUDKVALITET. Det kan inte Voice recorder bidra med. Ljudet blir av låg kvalitet, 8 kHz mono. Invändningen kan då vara att man ändå hör vad som sägs. Då är det dags för nästa besvikelse, voice recordern "slår i botten" väldigt lätt och skapar ett sprakande ljud när mikrofonen inte klarar att justera inspelningsvolymen.

På de hela taget: en snygg produkt, enkel att använda med en enda stor brist: ljudkvalitet. Den fungerar att spela in röstmemo och intervjuer med, men räkna med dålig justering av volymen med sprak som följd.

Lyssna på testljud här.

+
* Smidig att hantera, enkla menyer i iPoden.
* Snygg och liten
* Fungerar som en enkel högtalare

_
* Dålig ljudkvalitet
* Dålig volymjustering gör att inspelningen "distar"

Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.