Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Fjällräven DePendler

Väskan är ganska liten, den rymmer rättså precis två fullstora a4-pärmar. Sen är det fullt. I locket finns många olika fack, för cd-skivor och två andra fickor, där du t ex kan ha din iPod. Den har även ett fack på utsidan där du kan sticka in en tidning, och ett litet fack på ryggsidan för kreditkort eller något annat.

Datorfacket är väldigt litet, jag har en 12" iBook och då passar den fint. Men jag fick inte ner en 14" iBook i den. Det måste ses som något negativt.

Datorn ligger i ett vadderat fack med öppning mot ryggen, så om du har väskan på dig kan ingen öppna och rycka ur din kära dator.

Sittfunktionen är häftig, den ska klara upp till 120 kg. Det är skönt att slå ner rumpan på väskan och vila lite.

Det skulle behövas mer fack i denna väska där man skulle kunna lägga kablar, adaptrar m m, som behövs till en bärbar dator. Den är förhållandevis liten, så räkna inte med att kunna packa ned en massa kläder.

Sammanfattning
Fjällräven DePendler är en stabil väska med en bra sittfunktion. Öppningen av väskan sker mot ryggen vilket borgar för en god säkerhet. Det saknas fack för kablar m m. Rymmer endast 12"-datorer. Trots detta är detta en charmig väska.

-
* Litet datorfack
* Saknar fack för kablar m m.

+
* Stabil konstruktion
* Snygg design
* Det går att sitta på väskan.
* Skön att bära

Tack till fjällräven som bidrog med en väska för test.

Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.