Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Otterbox, del 2

Test av Otterbox, del 2

Utrustning:
iPod Photo 60GB
iPod Photo 30GB
Otterbox för 30/40/60GB

Efter att i del 1 (ni som missade få finns den här) ha testat Otterbox (www.otterbox.com) för iPod mini har turen nu kommit Otterbox som passar iPod med klickhjul (4G, Photo) i storlekarna 30, 40 och 60 GB. (passar ej 20GB, den har en egen modell)

Tekniken är densamma som för iPod mini. Ett vattentätt (upp till 3 meter) fodral i plast. Kraftigt lås i botten, gångjärn i toppen. Clip på baksidan för att fästa i bältet.

Skillnaden är att den här modellen av Otterbox ska passa för 3 olika storlekar av iPod. Otterbox har löst detta genom att skicka med inlägg i något skumgummi-material. Vill man använda 40GB iPod så stoppar man i 1 inlägg, har man en 30GB iPod så stoppar man i båda inläggen.
Inläggen fäster med dubbelsidig tape på undersidan och där i ligger en nackdel. Har man väl bestämt sig för en storlek så är det svårt att gå till en större modell.

Jag vet att bla iPodlounge.com har klagat på att dessa inlägg gör att kontrollen över klickhjulet antingen blir ultrakänslig eller tvärtom, kräver extra mycket kraft för att reagera. Detta har jag inte märkt något av utan jag har lika bra kontroll på en 30GB som en 60GB som på
Otterbox för iPod mini.

Dags att bada den här versionen också...
Länk (videoklipp ca 4 MB)

Betyg 4/5

+ helt vattentätt
+ tål damm, sand och vätskor
+ ger stötskydd

- ganska stor
- inget uttag för fjärr
- "inläggen"

Thanks to Otterbox for providing us with a sample to test.

// Michael Holm, xtrem på ipod.se

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.