Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av AKG K24P

Ett tips här på forumet om AKG:s nya hörlurar K24P gjorde mig såpass nyfiken att jag gick och köpte ett ex. De fick ett mycket gott mottagande i tidningen HiFi&Musik (nr 6 -05) som bl.a. skrev ”För de här pengarna presterar lilla AKG ett förvånansvärt fylligt och helgjutet ljud.”. Jag har själv inte läst testet, men jag har numera gett bort mina gamla Porta Pro, ett betyg så gott som något.

AKG K24P är en halvöppen hörlur som konkurerrar i samma klass som Koss Porta Pro. Vid första anblicken kan man tycka att det är en ren kopia; den är lätt, är hopvikbar, det medföljer en påse att förvara lurarna i när de inte används och den har dessutom en design som ger en lätt retrokänsla. Själv gillar jag den gula färgklicken, men misstänker att alla inte har samma åsikt. K24P har en något dyrare storebror, K26P, som är en sluten lur och mer diskret i färgen.

Det första jag stöter på när jag packar upp hörlurarna är att sladden är tvinnad, vilket dels gav problem att sätta på sig lurarna, och när de väl var på plats så vred sladden sig ihop under hakan. Lite störande, men förhoppningsvis blir det bättre när man använt lurarna ett tag.

Eftersom lurarna är såpass billiga hade jag kanske väntat mig att passformen inte varit den bästa, men jag blev väldigt förvånad över hur pass behagligt de sitter på huvudet. I jämförelse med t.ex. Koss så sitter AKG:s lurar mycket bättre, och det är knappt man känner av något tryck över öronen alls. Lurarna är vridbara för att kunna vikas ihop, och jag var lite orolig att detta kanske skulle göra dem lite sladdriga, men jag har inte märkt något av det.

Bygeln är av stål och kontakten är guldpläterad. Påsen som är tänkt för förvaring av lurarna är i stretchbart tyg vilket gör det smidigt att få ner lurarna i den.

Ljudet då? Jo, det är med beröm godkänt. Basen är tydlig utan att vara överdriven, men den riktigt djupa basen är svår att få, vilket nog har att göra med att den halvöppna designen. Ljudet är överlag fylligt även om jag nog gärna förstärker det med eq:n. Vid höga volymnivåer tycker jag att diskanten blir lite väl vass, men utöver det finns absolut inget att klaga på, och om man jämför med Koss Porta Pro så tycker jag att ljudet är renare i K24P.

Sammanfattningsvis är AKG K24P en mycket bra lur i den här prisklassen, och det finns inte mycket att klaga på. Den har en design som syns utan att att för den skull tappa i funktionalitet, och den sitter behagligt på huvudet. Jämfört med närmaste konkurrenten Koss Porta Pro så tycker jag att K24P är ett strå vassare.

-
* Vass diskant vid höga ljudnivåer
* Sladden tvinnar sig under hakan

+
* Rent, klart ljud
* Skön passform

Länk till AKG
Länk till AKG K24P på Pricerunner
Länk till vårt test av Koss Porta Pro

Kommentarer
51 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.