Test av Capsule för iPod Nano

Capsule för iPod Nano

SwitchEasy (som tillverkar PivotDock, som jag testade för ett tag sedan) har även gjort ett foral till iPod Nano kallat Capsule.

Fodralet består av två delar i plast, framsidan är lite lätt genomskinlig och baksidan är helfärgad, till detta får man såklart med en halssnodd i matchande färg som kan fästas på två olika ställen på fodralet.
Displayen skyddas helt av fodralet medan klickhjulet lämnas öppet. Det ingår dock ett klistermärke i färg som skydd till klickhjulet. Skyddet kan tas av och återanvändas flera gånger.

Fodralet "öppnas" genom att man trycker ihop sidorna vid klickhjulet så poppar delarna isär. I toppen finns "gångjärnen" när man ska sätta ihop fodralet igen. Dessa hamnar precis på holdknappen (som för övrigt är helt dold under fodralet, man kan alltså inte komma åt den utan att öppna fodralet). Man passar in "gångjärnen" och sedan är det bara att trycka ihop fodralet tills det klickar igen.

Nanon på plats i fodralet. Passformen är mycket god, men till skilland från tex. CoreCase så är det inget mjukt material innuti fodralet, men det är ju "bara" plast så det borde inte bli några repor. Men ett Invisible Shield eller DecalGirl får plats utan problem.

I botten är det bara hörlursutgången så är öppen, så det går inte att använda en Radio Remote med Capsule. Den andra öppning täcks när man stänger fodralet.
Hålet är inte så stort och hörlurar med större kontakt än Apple Original får problem att komma igenom.

Foto: iLounge.com
Capsule finns i 5st färgkombinationer, röd, svart, vit/genomskinlig, gul/grön, orange.

Dessa går såklart att kombinera hur som helst om man köper flera, vilket ger ganska coola kombinationer. Vill man inte slänga ut så mycket pengar så kan man ju gå ihop med någon polare och "byta" delar. Tillverkaren kommer inom kort kunna erbjuda att man köper de delar man själv tycker är snyggast och gör sig egen kombination.

<br>
Betyget blir det lite ovanliga 3.5, inte riktigt en 4:a pga den lite bristande konstruktionen, men den är för cool och snygg för att få en 3:a.

Pris: 219 kr

Sammanfattning:

små öppna ytor
design
skyddar displayen
kan kombineras

<br>

repas
kommer inte åt hold eller dockkontakt

<br>
Betyg:

3.5/5<br>

Thanks to Lintec AG for providing us with this sample.

Kommentarer
1 svar

Apple ger nu en utförligare förklaring till varför vissa Iphone 6S-enheter plötsligt stänger av sig.

Apple skriver i ett brev till en amerikansk myndighet att företaget satsar på framtiden för transporter genom maskininlärning och automatisering.

Redaktionen tänder det andra ljuset, provar julmust och högtalare, busar med kollegorna och så kommer det julkort.

Fjärde luckan i Geeks Julkalender har öppnats, och idag är det ASUS som lockar med fint erbjudande på datorn ROG Strix GL702VM, och erbjuder surfplattan ZenPad 10 Z300M som pris i en tävling.

Bakom tredje luckan i Geeks Julkalender döljer sig en ATX-låda från Fractal Design och Venturi-fläktar till lågpris.

Denna veckan är poddstudion spekulationernas högborg. Amanda, Jakob och Andreas pratar om ett kommande mystiskt möte hos Apple, Iphone 8-rykten och julen som närmar sig.